JógA 2024
margitszigetijoga.hu login

SZAKDOLGOZAT

Nehéz eligazodnia az összetett szavak világábaan

2024. március 24.
vasarnap 13:55
álláspont

Szó egyezőségi játszma: ♦ piszkozat

Azon gondolat, miszerint nem lehet egy az egybe fordítást ésszerüen elvégezni kettős mércét igényel:

egyrészt az általános gyakorlatban vett szóhoz kapcsolt rakok mennyisége, azaz azon ragok mennyisége mely kapcsolódik egy általánosan a fizikai világban jelenlévő tárgyhoz vagy képességhez, vagy annak a tevékenységi köréhez kapcsolódó eljáráshoz, következményhez,

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

no ezek a szavak minden más nyelven is ugyanzt jelentik, de az artukuláció által vezérelt teremtő szavakat minden nyelv más jelentéskörét tekintve tanítja meg önmagának. Bhagavad-gītā 4. 1.

Programozási szempontból az egyetlen megoldás a nyelvismereti téren a fordítandó nyelv szótövének használatához gyűjtő ragok veremterületének feltöltése és annak használati priorizált sorszámának meghatározása, majd az ezt követően a vizsgált nyelv ugyanezen vermének összehasónlításából következő szó egyezési lehetőséi megjelölés alklamazása.

Kezdetnek elég lesz a számokkal kezdeni

a kapcsolt linken már üzemkész bhagavad gita szövegben meg kell találni azon számokat, melyhez nem kapcsolódik rag, ahol kapcsolódik rag, ott ki kell gyüjteni azonkat egy papirveremre, a paíron szereplő ragokhoz meg kell találni az adott nyelvben az értelmet és azon ragok használatát ki kell emelni (boldolni) a vizsgált teljes szövegre nézve.

[MJ] devanagarimassalhangzok.zip [zip]/

20 minute Ashtanga Morning Yoga Flow for Beginners


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!