Astanga jóga Margitsziget & Óbuda

Astanga Óbuda

Kezdő, vezetett astanga vinyásza jógaórák Óbudán! Ha szeretnél kipróbálni egy tradícionális jógastílust, ami egyszerre teszi a testedet erőssé és hajlékonnyá, az elmédet pedig békéssé – szeretettel várunk!

Vezetett astanga órák

Hetente három alkalommal várunk téli, termi jógaóráinkon! A kezdő, vezetett astanga órákon az első sorozat feléig (Návászanáig) gyakorlunk, de ha a csapat összetétele megengedni, lesznek olyan alkalmak, ahol tovább fogunk haladni. Emellett tanfolyamokkal, workshopokkal várunk minden érdeklődőt! Tovább építkezünk, hogy a nyári gyakorlás ne szakadjon meg! A jóga gyakorlás kulcsa a rendszeresség és a kitartás. Akár idén kezdted a gyakorlást, akár már régebben, várunk szeretettel! Bármikor csatlakozhatsz!

Helyszín

Óbuda Fő terétől pár lépésnyire, a Feelwell Centrum (Bp. 1032 Laktanya u. 4.) ad otthont idén, téli óráinknak. Zárható szekrényes öltözőkkel, zuhanyozási lehetőséggel, emeleti termekben várunk szeretettel minden astanga jóga iránt érdeklődőt! A terem befogadó kapacitása korlátozott, az órák kiscsoportosak, ezért a helyfoglaláshoz bejelentkezés szükséges.

Ashtanga vinyasa yoga

Kezdő vezetett astanga jóga órák

 • Csütörtök 18:00-19:30
 • Péntek 18:00-19:30
 • Vasárnap 10:00-11:30

Bejelentkezés

Sms-ben: 06 30 377 26 13 vagy Messengeren: Az üzenetben teljes nevet küldj, és hogy melyik órára jönnél! FONTOS! Mielőtt először jössz, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot emailben: natijoga@gmail.com vagy telefonon: 06 30 377 26 13

Árak

 • Óradíj: 2000.-Ft -/ alkalom
 • Korlátlan havi bérlet: 20000.-Ft

Fb zárt csoport

Kérlek csatlakozz zárt csoportunkhoz, hogy ne maradj le az aktualitásokról:

Bővebben az astanga jógáról

A tradicionális astanga vinyásza jóga lényege, hogy mozgó meditációvá váljon a gyakorlás, melyben a légzést, az ászanákat, az izomzárakat, és a fókuszált tekintetet összekapcsoljuk. Ezek a gyakorlás alappillérei. Napüdvözletekkel melegítünk be, majd álló, ülő gyakorlatok, végül pedig a levezető sorozat ászanái következnek. Öt légzésig tartjuk az ászanákat, amiket a napüdvözlet elemeiből álló mozdulatsorral kötünk össze, ezt hívjuk vinyászának. Ettől lesz dinamikus a gyakorlás.

Az Astanga jóga jelentése, a jóga nyolc ága. Az astanga vinyásza jóga hat sorozatból áll, ezek egymásra épülő lépcsőfokok (fizikai, energetikai, sprituális szint). Az astanga vinyásza jóga rendszere Thirumalai Krishnamacaryától származik, világszerte ismertté Sri K. Pattabi Jois és tanítványai által vált.

A jóga, lényegében az elme lecsendesítésére tett erőfeszítés, ezért nagyon fontos gyakorlás alatt az egyenletes, hangos légzés. Fontos még, hogy minél jobban izzadjunk, mert annál jobban tudjuk fokozni a méregtelenítést, ami az első sorozat fő célja. Belső szerveinket, szöveteinket megtisztítjuk a méreganyagoktól, ezáltal megteremtjük egészségünk tökéletes alapjait. Az astanga vinyásza jógát érdemes napi rendszerességgel gyakorolni. Kezdhetjük heti egy alkalommal, amit fokozatosan növelhetünk kettő, három, és végül hat alkalomra. Később érdemes a mysore típusú, egyéni gyakorlásra áttérni, ahol a saját ütemünkben gyakorolhatjuk, a szintünknek megfelelő sorozatot.

„ Practice and all is coming! / Gyakorolj, és a többi jön magától!”

Sri K. Pattabhi Jois

HÁZIREND

 • 1. Érkezzetek időben. Aki először jön, 15 perccel előbb érkezzen meg.
 • 2. A terembe nem hozható be mobiltelefon, és semmi egyéb kellék azon kívül, ami a jógázáshoz szükséges. Ha nem hozol magaddal saját matracot, kérlek hozz magaddal két törölközőt, egy nagyobbat, amit a termi matracra terítsz, és egy kisebbet igazításhoz, ill. izzadtság törléshez.
 • 3. Kérlek ne igyál az óra alatt, és ne hozz be ivópalackot a terembe.

 • 4. Bármilyen okból kifolyólag, ha nem tudod, vagy nem szeretnéd végigcsinálni az órát, akkor is maradj a teremben az óra végéig. Az órának a Savászana után van vége. Ettől nagyon indokolt esetben tekintünk el, de kérlek beszéld ezt meg előre az oktatóval.
 • 5. Bármilyen sérülésed, fájdalmad, problémád van, kérünk, az óra elején jelezd az oktatónak.
 • 6. Az órán való részvételeddel hozzájárulsz, hogy a jógaóra ideje alatt az oktató instrukcióit fogod követni. Törekedj a légzésedre figyelni, és a saját határaidat tiszteletben tartani.
 • 7. Várandós kismamákat, és mozgásukban korlátozott gyakorlókat nem áll módunkban fogadni, az irányzat erőteljessége miatt:

8. Mielőtt először jössz, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot emailben: natijoga@gmail.com vagy telefonon: 06 30 377 26 13

B?vebben az oktatóról - Tóth Anasztázia / Nati

2001-ben találkoztam először a jógával. Főiskolás éveim alatt hatha jógát, és pránajámát gyakoroltam. Már akkor megnyilvánult számomra az életem minden területén a jóga komplex (testi- lelki-szellemi egészséget megőrző, kiegyensúlyozó) hatása. Akkor még más mozgásformák töltötték ki a szabadidőmet: kezdetben balett és néptánc, majd közel 10 évig a versenytánc, majd a tánc különböző stílusai, később már csak maradt az aerobik és a futás. A jóga végigkísérte ezen mozgásformák időszakos állomásait is az életemben, bár akkor még nem hivatásszerűen. Az astanga vinyásza jóga 8 éve része a mindennapjaimnak. Szádhanának (napi rendszerességgel végzett lelki gyakorlatnak) fogom föl, és tradícionális stílusban gyakorlom.

Eddigi tapasztalataim szerint az Astanga Vinyásza Jóga a leghatékonyabb módszer a fejlődésre, komplex és mindenre kiterjedő gyökeres átalakulást tapasztaltam a gyakorlás által az életem szinte minden területén. Önmegvalósítási útnak fogom föl a jógát, melynek fontos része az ászana gyakorlás, amit nem lehet a filozófiától különválasztani. A jóga, mélyreható változásokat előidézve, megtanít felülemelkedni a félelmeinken, ezzel a mindennapi élet nehézségeivel szemben ellenállóbbá, kitartóbbá tesz. Hiszek abban, hogy minden apró erőfeszítés meghozza a gyümölcsét.

Ashtanga jóga - a dinamikus haladó jógastílus

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 3-4. III. emelet 1.
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130