jóga a Margit-hídnál

Jóga a Margit-hídnál

MARGITSZIGETI JÓGA téli termi órái

2019. Feb. 17.
vasárnap 16:00
2019. Feb. 22.
péntek 17:00
2019. Feb. 24.
vasárnap 16:00
2019. Márc. 01.
péntek 17:00

Vezetett astanga órák

Heti kétszer várunk téli, termi jógaóráinkon a Margit-híd budai hídfőjénél. A pénteki és vasárnapi vezetett astanga órákon Návászanáig gyakorlunk, de ha a csapat összetétele megengedni, tovább fogunk haladni.

ÁRAK

20000.- Ft két havi korlátlan bérlet és 2000.-Ft - egy alkalom. Jelenleg a bevétel teljes részét a terem bérlésére fordítjuk, ezért arra kérünk, hogy a korlátlan bérlet megvásárlását válaszd. Szándékunk az óra bővítés, de ehhez megfelelő mennyiségű bérletesre van szükség.

Jóga óra

HELYSZÍN

Margit-híd budai hídfőjétől 3 percre! Ha a villamosmegállóból elindultok az Árpád fejedelem útján (Híd Bisztró mellett kell eljönni), az Elvis Presley tér mögötti épület. Harmadik emeleti, világos terem, kilátással a Margitszigetre! ♥ Budapest, II. kerület, Árpád fejedelem útja 3-4. III. emelet 1. Kapucsengő: 123 (Spirit Központ)

Kapucsengő

Időközönként nem működik a kapucsengő, ebben az esetben kérlek a 06 30 377 2613 számon "csöngess". Köszi!

Árpád fejedelem útja 3-4. III. emelet 1. Kapucsengő: 123 (Spirit Központ)

Bővebben az astanga jógáról

A tradicionális astanga vinyásza jóga lényege, hogy mozgó meditációvá váljon a gyakorlás, melyben a légzést, az ászanákat, az izomzárakat, és a fókuszált tekintetet összekapcsoljuk. Ezek a gyakorlás alappillérei. Napüdvözletekkel melegítünk be, majd álló, ülő gyakorlatok, végül pedig a levezető sorozat ászanái következnek. Öt légzésig tartjuk az ászanákat, amiket a napüdvözlet elemeiből álló mozdulatsorral kötünk össze, ezt hívjuk vinyászának. Ettől lesz dinamikus a gyakorlás.

Az Astanga jóga jelentése, a jóga nyolc ága. Az astanga vinyásza jóga hat sorozatból áll, ezek egymásra épülő lépcsőfokok (fizikai, energetikai, sprituális szint). Az astanga vinyásza jóga rendszere Thirumalai Krishnamacaryától származik, világszerte ismertté Sri K. Pattabi Jois és tanítványai által vált.

A jóga, lényegében az elme lecsendesítésére tett erőfeszítés, ezért nagyon fontos gyakorlás alatt az egyenletes, hangos légzés. Fontos még, hogy minél jobban izzadjunk, mert annál jobban tudjuk fokozni a méregtelenítést, ami az első sorozat fő célja. Belső szerveinket, szöveteinket megtisztítjuk a méreganyagoktól, ezáltal megteremtjük egészségünk tökéletes alapjait. Az astanga vinyásza jógát érdemes napi rendszerességgel gyakorolni. Kezdhetjük heti egy alkalommal, amit fokozatosan növelhetünk kettő, három, és végül hat alkalomra. Később érdemes a mysore típusú, egyéni gyakorlásra áttérni, ahol a saját ütemünkben gyakorolhatjuk, a szintünknek megfelelő sorozatot.

Van kérdésed?

Kattints az arcképre!

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 3-4. III. emelet 1.
SMS +36 30 399 3130
Hétvégi jóga elvonulás a Pilisben: 2019. április 5.