2026
margitszigetijoga.hu login

Alapszabály, hogy ha 20 fok alatt van a hőmérséklet, és/vagy ha esik az eső, akkor nem tartunk órát.

2021. július 04.
vasarnap 10:29
álláspont

Gyakori kérdések és válaszok

Hol? Mikor? Kell-e hozni jógaszőnyeget? Van-e öltöző?

Hol tudok bejelentkezni az órára?

A bejelentkezés, vagy más néven a helyfoglalás nem kötelező/nem szükséges, DE arra szeretnénk kérni, hogy ha nem okoz extra terhet, akkor a vip.margitszigetijoga.hu oldalon rögzítsd érkezésed! Ez számunkra és számodra is megnyugtató, hiszen tudjuk, hogy érkezel és Te is biztos lehetsz abban, hogy érkezésedre számítunk. Köszönjük együttműködésed.

Kell-e hozni jógaszőnyeget?

Igen. De, ha nincs jógaszőnyeged, megteszi egy nagyobb méretű törölköző is, vagy egy pokróc. Valami mindenképp legyen nálad, amit le tudsz teríteni magad alá a fűre.Van 4 pótmatracunk, melyet szívesen kiviszünk neked az órára, de kérlek időben írj üzenetet: (Köszi)

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Mindig meg vannak tartva az órarendben feltüntetett jógaórák?

Az óra elmarad, ha esik az eső, vagy nagyon lecsökken a hőmérséklet (20 fok alá). Erről leghamarabb Facebook zárt csoportunkban közlünk információt. Érdemes csatlakozni: [FB]

Mikor?

Nyáron minden vasárnap 10:00-től és 11-től, valamint az órarendben és az eseménynaptárban felültüntetett időpontokban tartunk jógaórákat!

Mit jelent, hogy adományos?

A szabadtéri órák nem ingyenesek, hanem adományosak, becsületkasszás alapon működnek.

Mit kell tudnom, ha először jövök?

Hozz magaddal valamit, amit le tudsz teríteni a fűre, magad alá, pl. jógamatrac, pokróc, törölköző. Legyen nálad víz, elég egy kulacs is, amit meg tudsz tölteni a közeli ivókútnál. Hozhatsz magaddal némi elemózsiát is, pl. gyümölcsöt, vagy valami könnyű, hideg élelmet, amit jógázás után jólesik majd elfogyasztani. Óra után általában piknikezni, beszélgetni szoktunk. Ami még fontos, hogy jógázás előtt lehetőleg 3-4 órával már ne egyél. Váltóruha nem szükséges, elég ha rétegesen öltözöl, de ha mégis nagyon megizzadsz a végére, és át szeretnél öltözni, van a közelben szabadtéri wc. Az órán saját felelősségre veszel részt! Szabadtéri program lévén, esetleg észrevétlenül megfázhatsz, erős napsütés esetén leéghetsz, napszúrást kaphatsz, ezért fokozottan figyelj magadra! Érkezz időben, hogy a bemelegítésről ne maradj le! A következő óra beharangozásához fényképeket szoktunk készíteni, ezért az órán való részvételeddel automatikusan hozzájárulsz ezek felhasználásához

Mit kell (még) magammal hoznom?

Esetleg váltóruha, vagy valami felső, amit át vagy fel tudsz venni a jógázás után/közben, ha esetleg nagyon megizzadsz. Kulacs vagy ivóvíz tárolására alkalmas bármilyen flakon, arra az esetre, ha nagyon meleg van és megszomjazol, és muszáj innod óra közben. A közelben működnek ivókutak, ahol a palackok újratölthetők.

Hol vannak a jógaórák? Hogyan jutok a helyszínre?

Az órákat egy nagy platánfa közvetlen közelében tartjuk a Margitszigeten Széchenyi Étterem mögötti területen, a Margitszigeti Víztorony közelében. Térkép: [map] Street View 360 [map]

Megtalálod helyszínt a Google térképen!

Az órák a szigeten található szállodák közvetlen közelében, a Széchenyi Étterem mögötti területen vannak, a víztoronytól északi irányban kb. 100 méterre. A Google térképen 50 méter pontosan fenn vagyunk, ezért a pontos megközelítés érdekében használd a MARGITSZIGETI JÓGA célt a navigációhoz! [map] Ha BKV-val jöttök, akkor a 26-os buszról (ez az egy busz közlekedik a Margitszigeten) a Szállodák megállónál kell leszállni, és a víztorony irányába elindulni. A helyszín az Árpád-híd felől van közelebb, onnan 5 perc alatt be tudtok sétálni. A Margit-híd felőli bejárattól legalább 20 percre vagyunk gyalog (ezt érdemes beleszámítani az indulásnál).

Hol parkoljak?

A Margitsziget északi részén található fizető parkolóban KÉT óra parkolás 1050 Ft. Részletek: További lehetőségek:

Hozhatom magammal a gyermekemet?

10-18 év közötti gyermek csak szülői felügyelettel, a szülő saját felelősségére hozható, és csak akkor, ha csöndben végig tudja ülni az órát a szülő mellett. Kizárólag a szülő felelősségére kapcsolódhat be a jógaórába. 10 év alatti gyermek felügyeletét célszerű egy másik személy segítségét bevonva megoldani, aki figyel rá, és lefoglalja, kicsit távolabb a jógázó közösségtől, míg a szülő jógázik. Jógaóráink nem gyermekeknek szólnak, dinamikusak, és megerőltetőek még felnőttek számára is. Kérlek, ezt vegyétek figyelembe!

Hozhatom magammal a kutyámat?

Igen, kutya hozható, ha képes nyugton maradni egy- másfél órán keresztül. Kutyabarátok vagyunk, de nagyon zavaró tud lenni, ha valaki jógaóra közben a kutyáját fegyelmezi. Ez a többiek figyelmét is elvonhatja.

NEM MAGYARUL BESZÉLŐ ISMERŐSÖMET, ROKONOMAT HOZHATOM MAGAMMAL?

Természetesen igen, de az órák magyar nyelvűek. Nem szokott probléma lenni, általában mindenki tudja követni az órákat.

Szükséges-e regisztrálnom?

Regisztráció nem szükséges, DE javasoljuk, hogy csatlakozz a Facebook csoporthoz: [FB] A helyszínen jelenléti ívet tölt ki minden résztvevő. Kérjük, érkezzetek időben! Köszönjük szépen!

Van-e öltöző?

Célszerű abban a ruhában érkezni, amiben jógázol, mert öltöző nincs - ez egy szabadtéri jógaóra, a réten. Öltözésre a szabadtéri mosdókban van lehetőség, de ott ki kell fizetni a wc használati díját, ha be szeretnél menni (250 Ft).

Gyakori kérdések

Szükséges-e előképzettség?

Az órák erőteljesek, dinamikusak, de különösebb előképzettség nem szükséges. Az órákon mindenki saját felelősségére vesz részt! Youtube csatornánkon több mint 40 teljes értékű jógaórát találsz, amely segíthet kiválasztani a megfelelő óratípust.

Miben segíthetek?

Szia! Hozzám tudsz fordulni, ha bármilyen kérdésed van, akár technikai, sajtómegjelenési, akár a szabadtéri és téli órákkal/tanfolyamokkal kapcsolatban. Örömmel állok a rendelkezésedre! Könyves András -E-mail: konyvesandras [KUKAC] outlook.com

+36 30 399 3130


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!