A 2024-2026
margitszigetijoga.hu login

2018. november 28.
szerda 10:41
álláspont

Workshop élménybeszámoló

Úgy döntöttem ellensúlyozom a folyamatos ülő munka gerincemre, csípőmre, lábaimra, egész testtartásomra gyakorolt negatív hatását!

Az igazi szenvedélyem a jóga iránt akkor kezdődött, amikor tavaly nyáron rátaláltam a Margitszigeti Jóga közösségre és megismerkedtem az astangával. A jóga számomra folyamatos tanulást, tapasztalást, felismeréseket, tudatosságot és nyugalmat jelent. Segít a napi gondok, a folyamatosan cikázó gondolatok kizárásában, elmém lecsendesítésében, hogy befelé figyelhessek, még ha ennek másfél órán keresztüli fenntartása komoly kihívást is jelent. Nem csak fizikai szinten érzem, hogy energetizál, lelkileg is rendbe rak. A Nati és András által biztosított lehetőség a Margitszigeten dupla feltöltődést jelent számomra a gyönyörű környezet által.

Úgy döntöttem, részt veszek Natiék csípőnyitó workshopján is, hogy ellensúlyozzam a folyamatos ülő munka gerincemre, csípőmre, lábaimra, egész testtartásomra gyakorolt negatív hatását. Nem volt utolsó szempont az sem, hogy a jógagyakorlás során szinte minden ászanában kiemelt szerep jut a csípőnek és a csípő körüli izmoknak.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Számomra ismert pózokat is...

A workshop családias hangulatban telt. Ahogyan azt már a Kezdő Astanga tanfolyamon tapasztalhattam, itt is minőségi időt töltöttünk együtt. Nati rövid elméleti bevezetőjében említést tett a medence és a csípő felépítéséről, valamint arról, hogy rengeteg feszültséget tárolunk a csípő területén, melynek feloldásával könnyebben mehet az elengedés az élet többi területén is. A gyakorlást az astangából jól ismert napüdvözletekkel és pár rávezető álló ászanával kezdtük, majd haladtunk az egyre nagyobb kihívást jelentő pózok felé. Részletesen átvettük, hogy hogyan kell helyesen felvenni az ászanákat, különös tekintettel a csípő és a combcsont forgatásának irányára, így a számomra ismert pózokat is kicsit más megközelítésből szemlélhettem. Nati egyenként igazított bele minket az ászanákba, figyelembe véve fizikai korlátainkat, illetve hogy ki hol tart gyakorlásában. Sor került páros gyakorlatokra is, ahol segítettünk egymásnak a pózok mélyítésében.

A három óra intenzív gyakorlás végére kellemesen elfáradtunk, a csípőnk mozgékonysága érezhetően javult, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. Az óra végén nyugalmat éreztem, belül helyreálltak a dolgok és csak azt vettem észre, könnyedebben lépdelek az utcán. Mindenkinek ajánlom, hogy tegye próbára magát és kitartását, tapasztalja meg teste és elméje határait! A rendszeres gyakorlás megmutatja, hogy többre vagyunk képesek, mint amit elsőre hiszünk magunkról. Natiék mellett az ehhez szükséges alapok adottak, hiszen tapasztalatukkal és segítő hozzáállásukkal nagymértékben hozzájárulnak a jógázni vágyók testi és szellemi fejlődéséhez.

A szerencse nem más, mint a tehetség kombinálása a kedvező alkalom felismerésének képességével.

Timothy Zahn


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!