A 2024
margitszigetijoga.hu login

ászanából ászanába

2019. január 06.
vasarnap 10:34

Vinyásza Flow

A komfortzónán túli élmény! Még hogy a jóga nem izgalmas?

Hogyan épül fel az óra?

Az órán szinte folyamatosan mozgunk, egyik ászanából áramlunk a másikba, ami segíti az elengedést, a légzéssel összehangolt mozdulatok, a gondolatok lecsendesítését. Ha sikerül folyamatosan a légzésünkre figyelünk, megvalósíthatjuk a teljes harmóniát a gyakorlásunkban, ezáltal a mindennapjainkban is. Minden óra más, általában ászana sorozatok követik egymást, egy-egy adott téma köré építve az órát, kretívan és dinamikusan. Gyakran megjelenik az órában az Astanga jógából ismert vinyásza mozdulatsor, ami összekötő elem az ászanák között, fenntartva a folyamatosságot, illetve a hajlékonyság és erő egyensúlyát.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Eredete

Erdetét illetően Sri Krisnamacharya tanítványaihoz vezethető vissza. Ötvözi Desikachar viniyogájának egyénre szabott jellegét, B. K. S. Iyengar jógájának percíz természetét, és Sri K. Pattabhi Jois Astanga Vinyásza Jógájának dinamizmusát.

Minden jógastílusban központi szerepe van a légzésnek. A vinyásza flow jógában sincs ez másképp. A légzésünket tudatosan összehangoljuk a mozdulatokkal, és dinamikus áramlássá válik a gyakorlásunk. A vinyásza szónak többféle jelentése van, elsődlegesen "mozdulat"-ot jelent, de jelenti még azt is, hogy tudatosan összekötni. A flow pedig az a tudatállapot, amikor tökéletesen belemerülünk abba a tevékenységbe, amit csinálunk. Áramlásnak is fordítják a szót.

Szabadtéri Vinyásza Flow


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!