Házi készítésű vegán szaloncukor
Házi készítésű, vegán, gluténmentes kókuszos és mákos szaloncukor receptek.
Kókuszos szaloncukor
150 g kókuszreszelék, 150 g kókuszolaj, 4 ek kókuszliszt, 1 ek kókuszvirágcukor, 1 ek méz (vagy agavé szirup). A BEVONATHOZ: kókuszolaj, és karobpor (lehet kakaópor is) fele-fele arányban (kb. 3-4 ek), és 1 ek méz (vagy agavé szirup).
Nem folyékony, hanem hideg, kicsit szilárd kókuszolajhoz adtam a többi hozzávalót, jól elkevertem és szaloncukor formákat formáztam a masszából. Rövid időre hűtőbe tettem. A mázhoz nagyon kicsit melegíteni kell a hideg kókuszolajat, és elkeverni benne a karobport és a mézet. Folyékonynak kell lennie. Leöntöttem vele a formákat, és sütőrácson hűtőszekrénybe tettem. Mivel a kókuszolaj olvadáspontja 24 fok, ezért ezek a cukrok a fenyőfára nem alkalmasak. Érdemes hűtőszekrényben tárolni.