Segítség, ismét elhagytak!

2019. január 07.
hetfő 19:45

Nem rossz dolog a magány, de helyette itt vannak a Varázsszavak! ♦ piszkozat

Az alap varázsszavakat: sajnálom, bocsásd meg, köszönöm és a szeretlek

Hol a szakszerű figyelem?

Kapcsolatainkban nagy hiányosságok vannak, hiszen nem fordítunk szakszerű figyelmet annak kiteljesedésére. Egy kutatás kimutatta, hogy a hozzátartozóinkra és munkatársainkra fordított „töprengéseink” 90%-a kritikus és nem építő jellegű. Nem véletlenül létezik a fűnyírós nyuszikás vicc! Gyakran előfordul, hogy még nem megtörtént szituációkat játszunk le a fejünkben sok negatív fordulóponttal. – Ő megkérdezi, hogy miért ebben a ruhában jöttem, és én majd erre azt válaszolom, hogy… és ő erre majd megsértődik, de én majd ügyesen reagálok. stb. – Ha van elég önrefleksziónk, akkor észrevesszük ezeket a gondolatokat és érdemes az elkövetkező napokban strigulát húzni, számolni és figyelni a ”nyuszikás” gondolatok gyakoriságát.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Élvezzük a magányunk örömét

Amikor nem vagyunk kapcsolatban senkivel, amikor élvezzük a magányunk örömét és békéjét, akkor a kapcsolatainkat rágjuk újra és dolgozzuk fel újra vagy újabb terveket szövünk embertársainkkal. Megtervezzük xy-nal a jövőnket, és megtervezzük, hogyan javítunk vagy rontunk rajta. Esetleg tanácsért fordulunk pár szaklaphoz, szakcikkhez (esetleg zenéhez), ahol jó esetben megtanítják az alap varázsszavakat: sajnálom, bocsásd meg, köszönöm és a szeretlek.

Sajnálom, bocsásd meg, köszönöm és a szeretlek.

Lásd.: Kowalsky meg a Vega – Varázsszavak

Mindenki ismeri ezeket a „bölcsességeket”, de amikor alkalmazzuk Őket, akkor mégsem működik! Miért? Gyakran azt képzeljük, hogy ami nekünk örömet okoz, az másnak is! - Ha én szeretem a csoki fagyit, akkor mindenki más is szereti azt. - Gyakran még Önmagunkkal, saját boldogság forrásaink tárházával sem vagyunk tisztában! A különféle embereknek különféle dolgok okoznak szomorúságot, különféle dolgok okoznak örömet. Amikor vágyakozunk vagy vonzódunk valamihez akkor az valóban a természetünk része-e vagy csak egy pillanatnyi állapot?

Érdekel a folytatás?

Tekerj a videó 20. percéhez és gyere el személyesen az ingyenes előadások egyikére a videó alatti időpontokban.

„ ”

Miért vágyunk égetően a kapcsolatokra? - Előadás-sorozat 5/2 - Karádi Csaba (Caitanya das)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022