A 2024-2026
margitszigetijoga.hu login

2020. augusztus 01.
szombat 11:31
álláspont

A változás TE MAGAD légy!

Kedvcsináló Kino McGregor Astanga jóga című könyvéhez, Laurától.

Egy dolog állandó, a változás

Az emberek sokszor elfelejtik, hogy a világban egy dolog állandó, a változás. A változtatáshoz, soha nem vagy túl öreg. Tudom, most klisékből klisékbe esek bele, de ígérem megérted majd, hogy mit szeretnék mondani. Hajlamosak vagyunk elkényelmesedni, eltunyulni, és ezzel egy monoton életet kialakítani magunknak, hiszen ha mindig minden ugyanúgy történik, akkor nem kell gondolkozni, nem kell választani. Minden reggel felkelsz, elmész a fürdőbe, felöltözöl, kávé, munka. Délután hazamész, folytatod a rutint.

Egy hirtelen telefon, egy nem várt döntési helyzet kizökkent, nem is tudsz könnyen visszatalálni a napodhoz. Ha valami túlmutat a rutinon, az már nem is tetszik. Én is ilyen vagyok. A változástól, sőt még a változás lehetőségétől is feláll a szőr a hátamon. DE néha belülről jön a változtatás igénye, és akkor már nem tudsz ellenállni. Ez történt velem.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Azt hittem, ez is egy tucat könyv

Kaptam egy könyvet és elkezdtem olvasni. Nem olvasok gyorsan (soha nem álltam neki Harry Potternek, mert az túl vaskos volt nekem), de ez a könyv még nehezebben olvasható számomra. Egy-két oldal, és pihi. Azt hiszem, ezt hívják nehezen emészthető könyvnek. Minden szavát meg kell rágni, de érdemes elmélyedni benne. Ahogy olvasom, érzem, hogy valami megindul, valami változik, nem tudom megfogalmazni, hogy mi változik meg bennem. Olvastam már én Csernus könyvet, Müller Pétert, meg önismereti irományokat, de a felismerés után a tett elmaradt. Persze nem azt mondom, hogy hatástalanok voltak, mégis ami most ébredt fel bennem, szerintem messzebbre fog elvinni.

A könyv Kino McGregor Astanga jóga című könyve. Azt hittem, hogy ez is egy tucat könyv (ebben a témában elég nehéz szakirodalmat találni, főleg magyar nyelven), leírja mit hova tegyél egy-két kép, és jó idő. Elkezdtem olvasni, és rájöttem, hogy sokkal több ennél.

Az Astanga több, mint egy mozgásforma

Ugyanúgy, ahogy az Astanga több, mint egy mozgásforma, úgy ez a könyv sem csak egy könyv. Ennek a könyvnek lelke van, tényleg benne van Kino. Soha nem találkoztam vele, sőt még sok videót sem láttam róla, de ebből a könyvből kiragyog Kino lelke. Ha valaha lehetőségem lesz az órájára bemenni, biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan nagyszerű lesz, mint ez a könyv.

Nem szeretnék könyvajánlót írni, de ha érdekel az Astanga, illetve TE magad, vedd meg, és tedd magadévá. Én úgy érzem, hogy bennem elindított valamit, és kíváncsian várom, hogy meddig, és hova jutok… 

Építs fel egy olyan gyakorlást, amely elhozza számodra az erőt, a hajlékonyságot és a belső békét.

Kino MacGregor

és András

azt ÜZENI, hogy ezt a ZENÉT nyisd ki:

0AqnCSdkjQ0


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!