OKTATÁSI anyag részlet - Óbudai Egyetem

2021. december 16.
csütörtök 00:38

Tudják mi van a vágólapodon! - GDPR ♦ piszkozat

Olyan rég készült a témában cikk, és mivel az Állam- és Jogtudományi Kar-on a vizsgaidőszak kapcsán épp téma az adatvédelem, lássunk egy valós történetet:

Kezdjük az informatikai alapoknál,

a tartományban lévő gépeken az informatikus távolról powershell te(c)knológiát használva szinte bármire rá tudja venni a gépet. Többek között „megkérheti”, hogy a következő parancs fusson le:

i_view64.exe /clippaste

A végrehajtást követően a vágólapon tárolt információk képként letárolhatóvá válnak, akár helyi vagy távoli adattárolón, mindezt úgy, hogy a felhasználó képernyőjén nem jelenik meg semmi az adattárolás tényét illetően. Természetesen a naplóban megjelenhetnek ezen incidensek, de ember legyen a talpán, aki képes ilyen incidens visszakeresni a több tonnányi bejegyzésből. Támogatom/támogatjuk azon törekvéseket, melyek a napló grafikai megjelenítésén dolgoznak.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Mára ennyi fért ebbe a cikkbe,

egyszer majd szépre kerekítem, kiegészítve a törvényi hivatkozásokkal. Eredményes vizsgát kívánok a PPKE JÁK JOGÁSZ LEVELEZŐ szakosoknak.

Dash Enterprise App Gallery

Adatvédelmi Incidensbejelentő Rendszer

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a GDPR 33. cikkének (3) bekezdésében található, az adatvédelmi incidens bejelentésének minimális tartalmi ...

incidensbejelento-rendszer

„ ”

Mucsi Zoltán a közmunkás kompetencia alapképzésen

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022