Egy Szó mint száz!

2022. január 18.
kedd 17:55

Szanszkrit nyelvtan - Körtvélyesi Tibor - könyvajánló ♦ piszkozat

Egyszer egy nagy fába vágtam a fejszémet, egy olyanba, melyet soha nem lehet elérni, de legfőképpen kivágni!

Az igazán nagy igazságok egyike,

ez a könyv, de vajon, hogyan tudom átadni a teljes tudásomat neked ezen a cikken keresztül?

Így:

Minden tudás lényeke a nyomtatottak közül az első képben rejlik, ott amit, ezen földrészen a logónak hívnak. Ennek a könyvnek a belső borítójának található a képként ábrázolt lényeg.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Kezdjük a lényegnél:

a szanszkrit nyelv komplexitását és csodálatosságát úgy érthetjük meg, hogy azon hangszerek egységes leírását tartalmazza, melyet kézben és torokban képes az ember megszólaltatni. Ha ezeket a hangszereket elhelyezzük egy arra alkalmas kupolában és megszólaltatjuk, akkor egy egységnyi „szó” megszólaltatásával az összes indoeurópai nyelvet beszélők mindegyike ért azon szó alatt egyet és nem ugyanazt(a)kiejtéssel.

Egy univerzális nyelv leíró nyelvre kell gondolnunk, melyet

én akkor értettem meg, amikor egy szanszkrit szó betűinek sorrendjét és hangsúlyát megfelelően kiejtő hangját hangszerként használó hangot hallottam.

A misztikusnak hangzó szavakon túl

nézzünk egy a megértést kényelmesebbé tevő gondolatot az égi magasból. Képzeljük el a Gangesz folyót egy műhold segítségével (akár a Google térképet használva link csatolva: ) a folyó követi a hegyvonulat domborzatát, minden faluNak és városNak, mely a folyó mentén fekszik van egy gazdasági (és/vagy) társadalmi erőssége, melyet saját neve fémjelez. Egy szóval egy terület teljes életét meghatározó életritmust jelöl az egész térséget tekintve. Az alföldön a szitkozódást és más célozgatást az ország városainak felhangoztatásával érik el.

A szanszkrit nyelv sem különbözik

ezen szokás erejétől, hiszen egy „össze mikrózott” szót tudatol függően mindenki másként hall az éterben, leginkább ha annak sebességét megfelelően módosítjuk.

Éppen ezért és ennek következtében

a védikus erővel bíró kántáló szaktekintélyek, olyan dallam pontosan képesek a fontos verseket kántálni, hogy azt lehetetlen félreérteni.

Vagyis, az én megértésem szerint

vannak szavak, melyek egyértelműen leírják a kézzel fogható jelenségeket, és vannak szavak, melyek átmenetet képviselnek a megértés és az értetlenség tárházában, azaz a tiszta és örült világ kapujában.

Ha ezen írás és könyv egyetlen mondatát vagy

összefüggését megérted, olyan végtelen gondolatok csodájának birtokában leszel a birtokos, mely megköti elméd végtelennek hitt határait és nem leszel képes álmodozni, de egy fontos rag megértésével, melyet tartalmaz a raáma már csak a végtelen elme képének és hangjának remegő vibrációjával leszel láthatatlan.

„ ”

Ha nem nyitod ki ezt a könyvet életedben, az olyan mintha két határ közötti szabad/szavak határának szűkös szemmel látható mezőjének szorongó kis egyedüli egyszülöttje lennél.

Egy 18+ halható pillanatnyi példa: Tóth Andi - Állj

A videóklip tartalmaz egy mozdulatot, mely pont az amit ad a szanszkrit nyelv, azaz leírja a hangot kézmozdulatokkal.

Spotify® Premium - Próbáld ki 1 hónapig ingyen:

A Szanszkrit Nyelv Titkai - Dr. Jeney Rita - *Govinda Live*

MI IS AZ A GOVINDA KLUB?

Egy alternatív, sokszínű közösség, egy egyedülálló filozófiai szellemi műhely – fizikai és online síkon. Egy olyan hely, ahol heti két alkalommal – szerdán és pénteken este 6 órától – összegyűlik egy tudásra vágyó, nyitott szellemiségű társaság, akik nem elégszenek meg a materialista életfelfogással, inkább lelki tartalmat keresnek a létezésben. Ahol mindenki felteheti a kérdéseit, megoszthatja a tapasztalatait, barátokra, érdekes emberekre lelhet, és ha kellőképpen bátor, akkor életre szóló élményekkel kecsegtető kalandokban, önismereti felfedező utazásokban is részt vehet.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022