Sütőtökös muffin

Csokikrémmel töltött sütőtökös muffin - vegán édesség!

Hozzávalók

A TÉSZTÁHOZ: teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, egy szelet sütőtök, 1 dl kókusztej, 1 dl víz, 1 kk. szódabikarbóna, kevés kókuszolaj, kevés xilit (vagy bármilyen édesítő - de el is hagyható)

A KRÉMHEZ: 2-3 nagyobb db krumpli, 2-3 ek. kókuszzsír, 2-3 ek. karobpor (vagy cukrozatlan kakaópor), kevés xilit (elhagyható)

Szilikon muffin formákba kanalaztam

Elkészítés

A sült tököt kockára vágtam, és a kókusztejjel, és kicsi vízzel összeturmixoltam. Ehhez adtam a szódabikarbónával elkevert lisztet, és a kókuszolajat. Nem muszáj édesíteni, a sütőtök úgyis édes. Én tettem bele kevés xilitet. Annyi lisztet adjunk még hozzá, hogy viszonylag híg tésztát kapjunk. A KRÉM: megfőztem a krumplit, jó puhára, megvártam míg kihűl, és a többi hozzávalóval együtt turmixgépben pépesre kevertem. Olyan sűrűnek kell lennie, hogy ne csöppenjen le a kanálról. Érdemes kicsit több krumplit megfőzni, és tenni még bele, ha túl híg, vagy lehet hígítani kókuszzsírral esetleg.

Szilikon muffin formákba kanalaztam 1-2 evőkanálnyit a tésztából, majd 1 evőkanálnyit a csokikrémből, és újra tészta következett a tetejére. Kb. 180 fokon sütöttem, 25 percet. Nagyon finom lett, puha és omlós :-)

Hotline +36 30 399 3130
Astanga tanfolyam kezdőknek: 2019. február 3.