Sütőtökkrémes vegán, gluténmentes süti

Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető!

Elkészítés

A tésztájához rizslisztet, zabpehelylisztet fele-fele arányban kevertem össze (10-10 dkg kb.), hozzáadtam a késhegyni szódabikarbónát, pár ek kókuszolajat, majd a külön kevés vízzel elkevert 1 ek. lenmaglisztet. Annyi vízzel hígítottam, hogy még épp önthető állagú tésztát kaptam. Nem folyós, annál egy kicsivel szilárdabb.

A krémhez két szelet sütőtököt (már megsütöttet) villával összenyomkodtam, egy almát belereszeltem, és kevés xilitet adtam hozzá. A tészta felét a sütőpapírra öntöttem, majd ráöntöttem a tölteléket, végül a tészta másik fele következett. Kb. 25 p. alatt sült meg, 180-200 fokon.

Gluténmentes süti
Hotline +36 30 399 3130
Astanga tanfolyam kezdőknek: 2019. február 3.