Sütőtökkrémes vegán, gluténmentes süti
Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető!
Elkészítés
A tésztájához rizslisztet, zabpehelylisztet fele-fele arányban kevertem össze (10-10 dkg kb.), hozzáadtam a késhegyni szódabikarbónát, pár ek kókuszolajat, majd a külön kevés vízzel elkevert 1 ek. lenmaglisztet. Annyi vízzel hígítottam, hogy még épp önthető állagú tésztát kaptam. Nem folyós, annál egy kicsivel szilárdabb.
A krémhez két szelet sütőtököt (már megsütöttet) villával összenyomkodtam, egy almát belereszeltem, és kevés xilitet adtam hozzá. A tészta felét a sütőpapírra öntöttem, majd ráöntöttem a tölteléket, végül a tészta másik fele következett. Kb. 25 p. alatt sült meg, 180-200 fokon.