Stresszoldó jóga

Ha a hullámok kezdenek összecsapni a fejünk fölött!

Tartós idegesség?

Mai értelmében a stressz jelentése nagyjából úgy határozható meg, mint „folyamatos feszültség” vagy „tartós idegesség”, mely rendszerint egy vagy több - viszonylag állandó - negatív ingerre adott hirtelen vagy tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenállóképességét. Sok esemény okozhat stresszt, változó, hogy kinek éppen mi (traumatikus események, külső- belső konfliktusok, vagy épp csak a nagyvárosi életforma... ).

A JÓGA egy komplex, gyakorlatorientált lehetőség a stressz levezetésére. Fizikailag a teljes testet átmozgatjuk, így a szervezetben esetleg felhalmozódott negatív reakciók által létrejött káros hatások, feloldhatók. Könnyedebbnek érezhetjük magunkat a gyakorlás után. Megkönnyebbülhetünk, és visszaállíthatjuk az egyensúlyunkat, a belső béke érzése fokozódhat.

Minél csendesebb vagy, annál többet fogsz meghallani!

Regenerálódás

Az órának a célja, a feszültség levezetése, ellazulás, regenerálódás és felfrissülés testben, teljes elcsendesedés elmében. Az ászanák kiegyensúlyozó, stresszlevezető hatása alapvetően egy relaxált tudatállapotot is eredményez, a mozgás és légzés összehangolása által, de ezen az órán ezt a hatást egy hosszabb, befejező relaxációval is elősegítjük.

„ Ne hagyd abba a próbálkozást csak azért, mert még nem sikerült elérni a tökéletességet!”

B.K.S. Iyengar

Válaszreakcióinkat nem lehet figyelmen kívül hagyni

Mai felgyorsult életvitelünk, a mindennapjainkat meghatározó állandó ingergazdag életforma által kialakult, negatív testi válaszreakcióinkat nem lehet figyelmen kívül hagyni. Figyeljünk magunkra, ismerjük fel, ha valami rossz hatással van ránk, ha kibillenünk a belső békesség állapotából.

Bár a szervezetünknek van egy olyan képessége, amellyel belső állandóságot próbál fenntartani, a változó külső körülményekkel szemben, de vegyük észre, ha a hullámok kezdenek összecsapni a fejünk fölött, vagyis kibillentünk az egyensúlyunkból, és mindig igyekezzünk visszaállítani azt tudatosan is. Érdemes résen lenni, és megtenni ezt még azelőtt, mielőtt megbetegszünk.

Van kérdésed?

Kattints az arcképre!

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Hétvégi jóga elvonulás a Pilisben: 2019. április 5.