Mi a fontosabb?

Látni az eget, vagy hogy hogyan lát az ég minket?

2020. augusztus 26.
szerda 14:37

Hová tegyem ezt a tetoválást? ♦ piszkozat

Bolygó-rendszerekről szóló verssel zárul a Srímad-Bhágavatam 2. ének, 5. fejezete, melyből megtudható az univerzumunkban lévő (bolygó és egyéb) rendszerek felépítése és az is, hogy a felosztás tekintetében tizennégy szférát különböztetünk meg, melyek végül a hármas számban érnek véget.

A 40. és a 41. vers magyar fordítása:

„Kedves fiam, Nárada! Halld hát tőlem, hogy a tizennégy bolygórendszer között hét alsóbb bolygórendszer van! Az első, az Atala bolygórendszer a derékon helyezkedik el, a második, Vitala a combon, a harmadik, Sutala a térden, a negyedik, Talátala a lábszáron, az ötödik, Mahátala a bokán, a hatodik, Rasátala a láb felső részén, s a hetedik, Pátála a talpon. Ekképpen vannak jelen a bolygórendszerek az Úr virát formájában.”

Srila Prabhupáda által írt magyarázat megerősíti, hogy

a felső hét bolygó-rendszerbe tartozó planétákat a következőképpen nevezik: Atala, Vitala, Sutala, Talátala, Mahátala, Rasátala és Pátála.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A versekhez tartozó magyarázatokban Prabhupáda

sok információval látja el az embert a szemnek és észnek alig látható rendszerek felépítettségéről, a távolságokról és LEGFŐKÉPPEN arról, hogy ezen rendszerek felfoghatatlansága okán nincs sok értelme a távolba vágyakozni, hiszen a világ itt hever előttünk, bár ezt épp csak óvatosan jegyzi meg Ő is.

Éppen ezért fontos kiemelni, hogy

a felosztások végleges eredménye mindig ugyanaz, vagyis a hármas felosztás. Ennek a lényegét és hivatkozását az S.B.2.5.42. vers megerősíti:

Mások a bolygórendszerek egészét három részre osztják,

vagyis a lábon elhelyezkedő alsó bolygórendszerekre [fel egészen a Földig], a köldökön elhelyezkedő középső bolygórendszerekre és az Istenség Személyiségének mellkasától a fejéig terjedő felső bolygórendszerekre [Svarlokára].

Amennyiben úgy látjuk, hogy

a versek az emberi testet írják le, akkor következtethetünk, a testi ékszerek vagy tetoválások megfelelő elhelyezésének útmutatójára, illetve a testen elhelyezkedő fekete foltokkal kapcsolatos tudomány egyik fontos térképére és még sorolhatnánk.

Bármely gondolatot is tartjuk megfoghatónak,

előtte érdemes tanulmányozni a Bhagavad-Gíta és a Srimad-Bhágavatam oldalait, hogy végül ne „használhatatlan” gondolatokkal tűzdeljük tele a közösségi oldalakat, amik csak terhelik a szervereket,, minduntalan fölösleges csa-cso-gás-sal.

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022