A 2024
margitszigetijoga.hu login

Kézműves egyedi póló

2020. július 08.
szerda 17:24

Egyedi festett póló

Egyedi, kreatív, személyre szabott - ajándéknak is tökéletes!

Hozzávalók

Akár egy régi pólót is fel lehet dobni az egyedi textilfestékkel készített mintákkal, de bármilyen póló megfelel a célnak. Első próbálkozásnak azt ajánlom, hogy egy régi, használt pólóval kezdjük. Azon megnézhetjük, hogyan tudunk bánni a festékkel, milyen eszközök szükségesek a festék felviteléhez, hogy tökéletes legyen, elkészíthető-e a megálmodott minta, és hogy mutat a pólón. Aztán, ha kitapasztaltuk a festékeinket, és kipróbáltuk magunkat, bátran állhatunk neki a további egyedi alkotásoknak.

Hozzávalók: póló, textilfesték, esetleg ecset a festék felviteléhez - hogy ecset szükséges-e, az attól függ, milyen típusú a festékünk, zsírpapír, vasaló.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Előkészület

Megrazolhatjuk a mintánkat vastag filctollal egy papírra, amit ha világos színű a pólónk anyaga, akár a póló alá be is tehetünk, és ez esetben csak át kell majd rajzolnunk a sablont. Én ezzel a módszerrel készítettem az OM jelet a pólóimra (többre is) - így tűnt a legegyszerűbbnek. Egy vázlatfőzetbe megrajzoltam a mintát, és utána már egyszerű volt a pólón átfesteni.

Ceruzával is át lehet először rajzolni, ha nem vagyunk biztosak magunkban, de így azért komplikáltabb, mert figyelni kell, hogy a ceruza vonalait végül elfedje a festék. Ha nem fedi el, csak radírral lehet elég nehezen eltávolítani a ceruza által hagyott maszatokat, vagy az első mosás után tűnnek csak el Ez csak akkor működik, ha nagyon világos vagy fehér a póló. Azt javaslom kezdjük egyszerűbb mintákkal, aztán, ha belejöttünk, jöhetnek a bonyolultabbak.

Festés - utómunka

Én az Auchanban vettem textilfestéket, gondoltam, kipróbálni jó lesz az olcsó is, de meglepetésemre, nagyon jól bevált. Annyi, hogy ecsetet kell hozzá használni, mert a tubus kinyomó vége nem alkalmas vékonyabb minták festésére. Egy elég vékony hegyű ecsettel festem meg, amit kinyomok a tubusból. Először körberajzolom a mintát, azután ha szükséges viszek még föl festéket, és vékony ecsettel egyenletesen eloszlatom. Vékony vonalakat így nem tudok festeni, ahhoz más eszköz kell, mondjuk textilfilc. Ilyet is vettem már, de az a tapasztalatom, hogy nem olyan könnyű használni, mint hittem. Azt gondoltam egyszerűbb lesz vele dolgozni, de mégsem - vagy csak nem jó minőségűt sikerült választanom. Nekem a tubusos, ecsetes megoldás vált be.

Ha elkészültünk, hagyjuk megszáradni a mintát. Végül pedig zsírpapíron keresztül vasaljuk át, párszor símítsuk át a mintát.

Egyéni stílussal szavak nélkül is meghatározhatod önmagad.

Rachel Zoe


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!