A 2024
margitszigetijoga.hu login

2019. február 25.
hetfő 13:47

Bemutatkozás - Nati

Főiskolás éveim alatt, 2001. körül találkoztam először a jógával. Egy idős, kedves hölgy tartotta az órákat a főiskola kollégiumának tornatermében. (Akkoriban még nem voltak jógastúdiók.) Már az első óra után úgy éreztem magam, mintha újjászülettem volna. A foglalkozások 2-2,5 órásak voltak, pránajáma gyakorlatokkal, meditációval, és otthoni gyakorlást segítő instrukciókkal, nyomtatott anyagokkal vértezett föl minket az oktató, Ibolya néni (ezeket a mai napig őrzöm). Rögtön magával ragadott a jóga, tudtam, hogy szükségem van rá, de sajnos az órák csak 1-2 évig tartottak, és már sodort is tovább az élet. Már akkor megnyilvánult számomra az életem minden területén a jóga komplex (testi-lelki-szellemi egészséget megőrző, kiegyensúlyozó) hatása, de akkoriban még más mozgásformák töltötték ki a szabadidőmet (kezdetben balett és néptánc, majd kb. 10 meghatározó évig a versenytánc, később az aerobik, futás).

A jóga életvitelszerűen az astangával került az életembe, 6-7 évvel ezelőtt. A rendszeres gyakorlással új életforma vette kezdetét. A bhakti jóga mellett, helyett kapott ez a komoly fizikai megpróbáltatást jelentő gyakorlás. A 12 éves koromban kezdődött válasz keresés/spirituális érdeklődés, 25 éves koromra a bhakti jógában csúcsosodott ki, de mára olyan nyitottság és elfogadás alakult ki bennem az astangának köszönhetően, ami még számomra is meglepő. Folyamatosan újra értelmezem és értékelem az eddigi megértéseimet. A folyamat önműködő, újdonságokkal és varázslattal teli.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Sokféle jóga típust kipróbáltam már gyakorlóként, oktatóként egyaránt, de eddigi tapasztalataim szerint az Astanga Vinyásza Jóga a leghatékonyabb módszer a fejlődésre. Komplex és mindenre kiterjedő gyökeres átalakulást tapasztaltam a gyakorlás által az életem szinte minden területén.

Önmegvalósítási útnak fogom föl a jógát, melynek fontos része az ászana gyakorlás, amit nem lehet a filozófiától különválasztani. A folyamat számomra nem az ászanákról szól, hanem mélyreható változásokat előidézve, megtanít felülemelkedni a félelmeimen, ezzel a mindennapi élet nehézségeivel szemben ellenállóbbá, kitartóbbá tesz. Hiszek abban, hogy minden apró erőfeszítés meghozza a gyümölcsét.

Elárulom a titkot, ami segített nekem, hogy célba érjek: az én erőm egyes egyedül a makacs kitartásomban van.

Louis Pasteur

Ashtanga jóga - a dinamikus haladó jógastílus


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!