A 2024-2026
margitszigetijoga.hu login

Jóraórák ősztől-tavaszig teremben!

2020. szept. 16-án indulnak téli, termi jógaóráink! Bejelentkezés: natijoga@gmail.com

2020. augusztus 07.
péntek 11:20
álláspont

Gyakorolj velünk télen is!

A jógában való fejlődésnek a rendszeresség a kulcsa. Hetente háromszer télen is Margitszigeti Jóga! Teremben!

A rendszeresség a kulcsa a jógában való fejlődésnek. Ha rendszeresen gyakorolsz, akkor tapasztalhatod meg a jóga teljes hatását. Az astanga vinyásza jógában a rendszeresség különösen kiemelt jelentőségű. Heti egy alkalom arra elég, hogy mindened megfájduljon pár napra, aztán eltelik egy hét, mire újra gyakorolsz, és ugyanez történik. Minden alkalommal.

Mi heti három alkalommal kezdünk, amit növelni fogunk, igény szerint. Azt szeretném, ha rendszeresen jönnétek, mindhárom alkalommal a héten. Mert így tudok igazán segíteni. Ha rendszeresen jöttök. És a fő célom, hogy erre motiváljak mindenkit. Azt szeretném, ha közösség lennénk, egy csapat. Ha a gyakorlással együtt töltött alkalmak varázslatosak, különlegesek, és fontosak lennének. Egyformán mindannyiunk számára.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Heti három alkalommal érdemes kezdeni. Az a belépő szint. Majd fokozatosan növelni a gyakorlások számát, majd egy idő után áttérni a mysore stílusú, reggeli gyakorlásra, ha az ember már ismeri a sorozatot, a mozdulatok számolását, a gyakorlás ritmusát, hogyan veszünk föl, és jövünk ki egy ászanából.

Ha astangázol, nem fér bele más. Aki elkötelezi magát az astanga jóga mellett, egy életformát választ. Egy életformát, ami varázslatossá teszi a mindennapokat. Az astanga a bátraknak való, akik merik megélni a mélypontokat is, akik mernek szembenézni önmagukkal, és elfogadni, amit találnak. Nem mindig ’cukormázas, rózsaszín-lilás szerelmes, mindennek a jó oldalát látjuk’ állapot a JÓGA. Nagyon is kényelmetlen néha meglépni egy következő lépcsőfokot. Néha az ember kényelmetlenül érzi magát a bőrében, és rossz a közérzete. Igen, még gyakorlás után is. Igen, vannak mélypontok. Amik elmúlnak. DE összességében megéri elindulni az úton. És kitartóan tovább menni, minden nehézség ellenére.

Sokan, akik elkezdenek astangázni, leggyakrabban az első 2-3 év után hagyják abba. Az első pár év után kezd sok lenni. Hogy miből? Mondjuk a fájdalomból. Amiket fizikai szinten él meg az ember. Az első sorozat gyakorlásával a fizikai testet tisztítjuk. Érdemes nagyon alaposan, elegendő időt szánni az elsajátítására. Természetesen az astanga jóga a jóga nyolc ágát jelenti, és foglalja magában, és már rögtön a gyakorlás kezdetétől lehet érezni a jótékony hatásait, de mégis első a fizikai szint. A második sorozat az idegrendszer tisztítása. A harmadikkal pedig tovább mélyülnek az első két sorozat hatásai.

Fokozatosság

Nagyon fontos a fokozatosság, hogy lépésről-lépésre haladjunk, türelmesen, hogy meg tudjuk alapozni a hosszú távú gyakorlásunkat, amit aztán töretlenül fenn is tartunk. Ezért kezdjük mi is az első sorozat felével. Heti három alkalommal. Kezdőket is várunk!

Hol?

  • Budapest, II. kerület, Árpád fejedelem útja 3-4. III. emelet 1. Kapucsengő: 123 (Spirit Központ)
  • A Margit-híd budai hidfőjétől 3 percre! Ha a villamosmegállóból elindultok az Árpád fejedelem útján (Híd Bisztró mellett kell eljönni), az Elvis Presley tér mögötti épület. 3. emeleti, világos terem, kilátással a Margitszigetre.

Milyen órák lesznek?

Kezdő, vezetett astanga. Ez azt jelenti, hogy először Návászanáig fogunk gyakorolni minden órán. Ha a csapat összetétele megengedni, tovább fogunk haladni.

Mikor?

Péntek 17:00-18:30 és vasárnap 17:00-18:30

Gyakorolj, és a többi jön magától!

Sri K. Pattabhi Jois

Árak

12000.- Ft havi bérlet (8 alkalom) 2000.-Ft - egy alkalom


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!