margitszigetijoga.hu

2017. november 05.
vasarnap 11:34

Megtaláltam, amit kerestem

Egy jól bevált reggeli napindító rutint.

Kipróbálom!

Egy ideje már éreztem, hogy nagyon szívesen kipróbálnám a jógát. El is kezdtem utána járni kicsit és szinte rögtön el is vesztem a rengeteg irányzat és stílus között, így napoltam a dolgot de végig megmaradt, hogy már nagyon mennék. Elhatároztam, a következő adandó alkalommal elmegyek jógázni legyen az bármilyenféle, kipróbálom.

Alapvetően olyasmit szerettem volna tanulni, ami alapján kialakíthatok egy jól bevált reggeli napindító rutint. Egyrészt a testemet átmozgatni, másrészt a belső világomat összerakni, hogy a lehető legtöbbet tudjam kihozni az adott napból. Szerencsés véletlen avagy sem, szembejött velem Nati bejegyzése az azon a hétvégén tartandó kezdő Astanga tanfolyamról. Utána olvastam kicsit, hogy mégis mit jelent az astanga és már a napüdvözleteknél úgy éreztem, hogy megtaláltam, amit kerestem. Jelentkeztem is rögtön, hogy mindenképp mennék!

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Nem jógáztam még

A két nap alatt megtanultuk az első sorozat első felét. Kíváncsi voltam, hogyan fog menni, hiszen, nem jógáztam még ezelőtt. Natiék mindent nagyon szépen elmondtak és megmutattak, illetve segítettek nekünk is beállítani helyesen a pózokat. A gyakorlatsoron kívül, meséltek ennek élettani hatásairól és a folyamatos gyakorlással járó pozitív változásokról. Az irányzat eredetéről és tradícióiról is, illetve ehhez kapcsolódó érdekességekről.

Immunisabb lettem

Visszatérve a pozitív hatásokra, már jógáról hazafele menet (és azóta is) tapasztalhattam, hogy sokkal immunisabb lettem az esetleges, közelemben történő negatív hangvételű dolgokkal kapcsolatban. Ami igencsak meglepett, mert eddig érzékenyen érintett bármi ilyesmit kellett hallanom.. de az történt, hogy meg sem rendítette a belső világom. Alapvetően én nagyon pozitív mentalitású lányzó vagyok , talán éppen ezért, néha még ilyesmi dolgok miatt akadtak szorongós pillanataim, amikor akaratlanul is szomorú lettem környezeti feszültségektől, de egyre könnyebben rázom le magamról most már és érzem újra a kedves kis balanszom, pedig még alig egy hete gyakorlok.

ॐ HATÁROZAT

Mondanom sem kell szerintem, mennyire örülök, hogy az astangába kóstoltam bele, perpillanat úgy érzem megtaláltam, amire vártam és amiért jógázni készültem. És örülök, hogy az én jógás utam itt indult, kedves környezetben, minden odafigyelést és segítséget megkapva egy örömteli és sikeres folytatáshoz.. :)

A relaxáció a test külső rétegéből indul ki, és áthatja a létezésünk mély rétegeit.

B.K.S. Iyengar


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!