2019. január 06.
vasarnap 10:49

Megsértődtél? ♦ piszkozat

Észre sem vettem!

Simán össze jöhet egy döcögős pár éves párkapcsolat

A káromkodás primitív és sértegető kommunikáció. Az alapja a kapcsolatoknak, hogy nem sértegetjük egymást! Az a párbeszéd, amelyben szerepelnek a nyomatékosító trágár szavak, annak a végkifejlete nem lesz eredményes. Minden kapcsolat alapja a tisztelet! A tiszteletet egyedi módon fejezzük ki, ez kultúránként eltérhet, ezért a kölcsönös tisztelethez azonos kulturális elveket kell vallani. Az illemszabályok betartásával minőségi kapcsolatokra tehetünk szert. – pl. előre köszönök, átengedem a helyem, átsegítem az időst a zebrán – A tisztelet és a protokoll elhagyásával a kapcsolataink még fennmaradhatnak és létrejöhetnek, de annak a minősége és időtállósága erősen kétségbe vonható. Tisztelet nélkül simán össze jöhet egy döcögős pár éves párkapcsolat vagy lesz olyan munka ahol nem olyan fontos normálisnak lenni, hiszen csak az a lényeg, hogy mennyire jár a kezed!

Amikor orvosságot keressünk a kapcsolati problémáinkra, akkor általában a technikai elemek között bóklászunk. Ilyen technikai elem, például amikor a megbántást követően elvárjuk a bocsánat kérést és elvárjuk a megbocsájtást és ezt akár szavakba is öntjük: bocsásd meg nekem…. A csalódottság nyilván abból származik, hogy megtörténik két ember között a megbántás. Ha szeretnénk megszüntetni a viták és a nehézségek óráit, akkor a tiszteletet kell az életünk részévé tenni.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A világ körforgásának része, hogy a dolgok tönkremennek, de a tisztelet elve olyan erős, hogy még a megromlott kapcsolatokat is felvirágoztatja. – Ha nem tudatosan sértesz meg valakit, lehet hogy nem reagál és észre sem veszed mit tettél, de ha látványosan megsértődik, akkor a helyreigazítás kötelező. – Azok a technikák amelyek segítik kapcsolataink nyomvonalának helyes használatát, igen hasznosak, például ”a szeretet nyelvének 5 eszköze”, de a tisztelet elvének megismerése még ennél is fontosabb. A lehető leghamarabb érdemes a hétköznapjaink részévé tenni a türelmet és az alázatot. Első lépést, hogy feltesszük a kérdést:

Hogy leszek olyan ember, aki képes tisztelni másokat? Hogy leszek én olyan ember, aki képes a tisztelet érzésével mások felé fordulni?

Érdekel a folytatás?

Tekerj a videó 40. percéhez és gyere el személyesen az ingyenes előadások egyikére a következő időpontokban:

„ ”

Miért vágyunk égetően a kapcsolatokra? - Előadás-sorozat 5/2 - Karádi Csaba (Caitanya das)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022