Kókuszos-almas süti

Egyszerű, vegán édesség.

Hozzávalók és elkészítés

Fele-fele arányban, 5-5 púpozott ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt és rizsliszt, 1 ek. lenmagliszt, 4-5 ek. xilit, 4-5 ek. kókuszreszelék, kb. 1,5 dl kókuszolaj, 1 kk szódabikarbóna, és annyi víz, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Összekevertem a hozzávalókat, elfeleztem, külön kinyújtottam, és a két réteg közé jött a reszelt alma. A töltelék tehát csak két kisebb alma - lereszelve. Sütőpapírra tettem az egyik réteget, ráöntöttem, eloszlattam egyenletesen a lereszelt almát, és a másik réteg jött a tetejére. Kb. 180 fokon 25 perc.

Egy kis kreativtás szükséges csak, na meg egy icipici konyhában eltöltött idő, és máris az otthon található hozzávalókból, villámgyorsan születnek ezek az apró édességek - nem szoktam sokat gondolkodni, ami otthon van, abból kigondolok valamit. Szinte soha nem használok recepteket. Maximum támpontnak nézek valamit a neten, de azt mindig át kell variálni vegán módra. De az nem gond. egy kevés rutinnal, gyorsan megoldható.

Kókuszos-almas süti vegán módra
Hotline +36 30 399 3130
Astanga tanfolyam kezdőknek: 2019. február 3.