A 2024
margitszigetijoga.hu login

A tanfolyam megfelelő létszámú érdeklődők esetén indul, kérlek részvételi szándékod a natijoga@gmail.com címen jelezd. Köszönjük.

2019. február 25.
hetfő 13:23

Intenzív kezdő jóga tanfolyam - 2019. Június

Kétnapos Intenzív Kezdő Jóga Tanfolyam, ahol elsajátíthatod a szükséges alapokat, gyakorlatban és elméletben.

Tematika

A két részből álló kezdő tanfolyam egy-egy délelőttöt vesz igénybe, 2x4 órából áll. Megismerkedünk az alapvető ászanákkal (testtartások): bemelegítő, álló, ülő,-és fekvő, valamint levezető gyakorlatokkal, miközben tudatosítjuk a mozdulat és légzés összehangolását, kapcsolatát. Az izmok, izületek tudatos mozgatsa által, fokozatosan megtanuljuk a mélyebb izomrétegeket is használni, ami a test izületstatikájának, izomegyensúlyának helyreállítása szempontjából elengedhetetlen. Az alapvető teljes tüdős jógalégzésen túl, megismerkedünk egy kezdő légzőgyakorlattal (pránajáma) is, az Uddzsáji, másnéven hangos légzéssel. Különös figyelmet fordítunk a befejező relaxációra, mely során megtapasztalható a teljes ellazulás, az elme elcsendesedik, és megfelelő, rövid pihenés után felfrissülve folytathatjuk a napot. Filzófiai alapokról is szót ejtünk, a jóga eredetéről, a hinduizmus misztikus ködébe nyúló évezredes gyökerekről.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Kiket várunk?

Kezdőket, és újrakezdőket. Aki el szeretné sajátítani a jóga alapjait, hogy azután magabiztosan vehessen részt egy jógaórán. A tanfolyamon az alapvető fontosságú ászanákat (testtartásokat) vesszük végig, főleg a gyakorlásra koncentrálunk, de a jóga filozófiájába is betekintünk. A jóga alapvetően hozzájárul testi-lelki-szellemi egyensúlyunk megőrzéséhez.

Egészségmegőrző!

Erőteljesen felveszi a harcot a mai, modern, városi életmód hatásaival, amilyen pl. többek között az elhízás és a depresszió is. Rengeteg embernek jelent felüdülést egy fárasztó munkanap után, a szervezet tudatos átmozgatása, mely légzőgyakorlatokkal kombinálva megnyugtatja az idegrendszert, és tökéletes stresszlevezető módszer is. Erősíti az immunrendszert, felfrissít, és rendszeresen gyakorolva teljes kiegyensúlyozottságot biztosít a mindennapokban. A jóga, mint egészségmegőrző-, betegség megelőző napi gyakorlat - a mai, modern kor emberének eszköztárából nem hiányozhat.

Nem elhanyagolható fizikai egészéget helyreállító hatása sem, pl. hátfájás, ízületi problémák jelentős javulást mutatnak a rendszeres gyakorlás elkezdése után szinte 1- 2 héten belül.. Számos betegség csökkenthető általa. Helyreállítja a test izületstatikáját, izomegyensúlyát, miközben a szívműködésre, ideg,-keringési,-és nyirokendszerre, az összes szervre és mirigyre pozitív hatást gyakorol.

Ha valaki még jelen teste feladása előtt eljut oda, hogy képes eltűrni az anyagi érzékek ösztönzéseit, s felül tud kerekedni a vágy és a harag hatalmán, az a megfelelő helyzetben van, s boldog ebben a világban.

Bhagavad-gíta 5. 23.

Rhododendron Park FLOW YOGA - Kenmore City

BEMUTATKOZÁS - Tóth Anasztázia

Több mint 12 éve találkoztam először a jógával. Főiskolás éveim alatt hatha jógát, pránajámát gyakoroltam. Már akkor megnyilvánult számomra az életem minden területén a jóga komplex (testi- lelki-szellemi egészséget megőrző, kiegyensúlyozó) hatása. Akkor még más mozgásformák töltötték ki a szabadidőmet (kezdetben balett és néptánc, majd közel 10 évig a versenytánc, később az aerobik, futás).

Eddigi tapasztalataim szerint az Astanga Vinyásza Jóga a leghatékonyabb módszer a fejlődésre, komplex és mindenre kiterjedő gyökeres átalakulást tapasztaltam a gyakorlás által az életem szinte minden területén. Önmegvalósítási útnak fogom föl a jógát, melynek fontos része az ászana gyakorlás, amit nem lehet a filozófiától különválasztani. A jóga, mélyreható változásokat előidézve, megtanít legyőzni a testtel való azonosulást és a félelmeimet. Hiszek abban, hogy minden apró erőfeszítés a gyakorlásban, meghozza a gyümölcsét.

Regisztráció & ár & helyszín

A könnyebb kommunikáció érdekében a következő e-mail címre küldd részvételi szándékod és telefonos elérhetőségedet: natijoga@gmail.com Köszönöm. Tóth Judit Anasztázia Telefon: 06 20/272-1681

Ár: 21 000 Ft


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!