margitszigetijoga.hu

2021. január 06.
szerda 18:05

Kezdő jóga

Teljes testet átmozgató, könnyed gyakorlás hétfőn és vasárnap a szabadban!

AZ ÓRA FELÉPíTÉSE

A bevezető ráhangolódást kezdő Napüdvözlet gyakorlatsor követi, majd álló,- ülő,- és fekvő ászanákat végzünk, végül levezetésként passzív nyújtás következik, és fordított pózok. Teljes testet átmozgató gyakorlatsor, mely biztonságosan végezhető kezdő gyakorlók számára is. Megismerkedünk az alapvető ászanákkal (testtartásokkal), miközben tudatosítjuk a mozdulat és légzés összehangolását, kapcsolatát. Az óra az elmaradhatatlan Savászanával, befejező relaxációval végződik, mely után felfrissülten, tiszta fejjel folytathatjuk a napot.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
ॐ INDÍTVÁNY

A jóga alapvetően hozzájárul testi-lelki- szellemi egyensúlyunk megőrzéséhez. Erőteljesen felveszi a harcot a mai, modern, városi életmód hatásaival, amilyen pl. többek között az elhízás és a depresszió is. Rengeteg embernek jelent felüdülést egy fárasztó munkanap után, a szervezet tudatos átmozgatása, mely légzőgyakorlatokkal kombinálva megnyugtatja az idegrendszert, és tökéletes stresszlevezető módszer is. Erősíti az immunrendszert, felfrissít, és rendszeresen gyakorolva teljes kiegyensúlyozottságot biztosít a mindennapokban. A jóga, mint egészségmegőrző-, betegség megelőző napi gyakorlat - a mai, modern kor emberének eszköztárából nem hiányozhat.

Nem elhanyagolható fizikai egészéget helyreállító hatása sem, pl. hátfájás, ízületi problémák jelentős javulást mutatnak a rendszeres gyakorlás elkezdése után szinte 1- 2 héten belül.. Számos betegség csökkenthető általa. Helyreállítja a test ízület statikáját, izomegyensúlyát, miközben a szívműködésre, ideg,-keringési,- és nyirokendszerre, az összes szervre és mirigyre pozitív hatást gyakorol.

A jóga rendszeres gyakorlása segíthet abban, hogy szilárdan és stabilan nézz szembe az élet forgatagával.

B.K.S. Iyengar

Szabadtéri kezdő jóga a Margitszigeten

70 perces kezdő jóga videó

Spontán felvételt készítettünk a hétfői szabadtéri jógaóráról, amelyből egy 70 perces összeállítás kerekedett. A felvételen Nati egyik kezdő óráját látjátok, amelyen ismét körültekintően kiválasztott ászanákat gyűjtött össze. Jógázzatok otthon is! Találkozzunk hétfőn a réten!

Kiket várunk?

Kezdőket, és újrakezdőket. Várjuk mindazokat, akik el szeretnék sajátítani a jóga alapjait. Valamint, akik a teljes testet átmozgató, mégis könnyed gyakorlást részesítik előnyben, a dinamikusabb órákkal szemben.


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!