Jóga előadások

Előadás-sorozat!

A jóga, mint a kapcsolatok tudománya - előadás-sorozat

Jól tudjuk, hogy a jóga elsődleges jelentése - kapcsolódás, összekapcsolódás - és azt is, hogy van egy másik jelentése is - igázás, igába hajtás - ami az elme megfegyelmezésére, kontrolljára utal. Az előadók alapfogalmak tisztázása után, a jógát, mint a kapcsolatok tudományát mutatják be más-más

2019. Máj. 26.
vasárnap 12:15

Az előadások külön is látogathatók

Az előadásokon való részvételnek nem feltétele a jógaórákon való részvétel. Az előadások külön is látogathatók.

Előadók

Karádi Csaba (Catanya das), Ambros László (Rádha Mádhava das) és Hosszú Zoltán (Rádha Krisna das)

Mit jelent, hogy „légy önmagad”?

Előadások felvételről

Az előadások felvételeit a YouTube csatornánkon vissza tudod nézni:

Hogyan teremtsünk egyensúlyt a munka és a magánélet között?

Az előadáson és az azt követő workshopon fókuszba helyezzük a sikeres karrier építés alapköveit, megvizsgáljuk a kapcsolatrendszerek adta lehetőségeink hétköznapi módszereit, beiktatjuk a heti rutinunkból hiányzó kikapcsolódási zónákat és megmutatjuk az egészséges családi modell felé vezető utat.

Előadónk Hosszú Zoltán (Rádha Krisna das), aki vezetési tanácsadóként már számos nemzetközi üzletembernek segített egyensúlyt teremteni a magánélet és a karrier közötti úton.

Mit jelent, hogy „légy önmagad”?

Mit jelent összekapcsolódni önmagunkkal? Az első előadás során az összekapcsolódás témakörét járjuk körül. Mit jelent összekapcsolódni önmagunkkal, másokkal, vagy a transzcendenssel? Mit jelent, a ma rendkívül népszerű „légy önmagad” kifejezés? Tudjuk-e valójában, hogy kik vagyunk? Ha még önmagunk megértésével/megismerésével is akard problémánk, hogyan tudnánk másokkal összekapcsolódni, harmonikusan, és békében együtt élni, és működtetni a kapcsolatainkat? Tisztázni fogjuk az alapfogalmakat, beszélünk a fizikai és finomfizikai test részeiről, a lelki és fizikai valóság jellemzőiről, kapcsolatáról. Valamint arról, hogyan segít minket a jóga önmagunk megismerésében, mélyebb megértésében?

Miért vágyunk égetően a kapcsolatokra?

Miért van szükségünk összekapcsolódásra, miért megyünk tönkre kapcsolatok nélkül? Honnan jön ez a szükséglet, és miért alakult ki? Miért pusztulunk bele a kapcsolatok hiányába, és mi az, ami valójában hiányzik ilyenkor? Honnan jön ez a hiányérzet, mi a valódi alapja? Annak megértésével, hogy mi tartozik valódi énünkhöz, és mi nem, közelebb kerülhetünk a tökéletes lelki béke állapotához. Ki ne vágyna tökéletesen működő kapcsolatokra, és tökéletes lelki békére? Létezik-e ilyen egyáltalán, és ha igen, hogyan érhető el? Caitanya prabhu segítségével ezt a témát fogjuk körüljárni, az előadássorozat második részében.

„ Trnad api sunicena, légy alázatosabb, mint az utcán heverő szalmaszál.”

Caitanya

A férfi-nő kapcsolatok alapja

Ennek a témának bőven akad szakirodalma, akármilyen oldalról közelítjük is meg. Sokan, sokféleképpen magyarázták, magyarázzák a mai napig, hogy mitől lesz működőképes egy párkapcsolat. Mégis, ismerjük-e valójában a férfi és női szerepeket? Mi szükséges ahhoz, hogy kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatban tudjunk élni, egymást tisztelve és megbecsülve? Kicsit körbejárjuk az alapvető fontosságú tudást, mely során mélyebb bepillantást nyerhetünk abban az alapvető dimenzióban gyökerező ismeretről, melynek megértése nélkül nem biztos, hogy bármiben is sikert érhetünk el.

Hogyan ne utazzunk Indiába!

Ismerjük-e valójában a férfi és női szerepeket?

Olajozzuk meg a kapcsolatainkat!

Majd bele pusztulunk, hogy legyenek kapcsolataink, égetően vágyunk rájuk, és sok esetben tudjuk is, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy működjenek, de mégsem tudjuk jól működtetni őket. Csikorognak a kapcsolataink fogaskerekei. Pedig jól tudjuk, hogy kedvességre, megértésre, empátiára, kölcsönös bizalomra stb. lenne szükség, mégsem tudjuk megvalósítani, megélni harmonikusan a mindennapjainkat, legyen szó akár a párunkkal, akár a gyermekünkkel, akár a főnökünkkel való kapcsolatról. Mi ennek az oka, és hogyan valósíthatjuk meg a kiegyensúlyozottságot a mindennapi kapcsolatrendszerünkben? A napi, rendszeres jóga gyakorlásunk, hogyan nyújthat ebben segítséget?

Kérünk, hogy érkezz időben! Köszönjük.

Eső esetén az előadás elmarad. Erről FB zárt csoportunkban küldünk információt, legkésőbb az órakezdés előtt 1-2 órával.

Az előadás adományos.

Hotline +36 30 399 3130
Astanga tanfolyam kezdőknek: 2019. február 3.