Jóga Világnapja 2022

10.00 Relaxáció a természetben & 11.00 kezdő astanga jóga & 12.30 vegán piknik

2022. június 19.
vasarnap 10:00

Jóga Világnapja 2022 ♦ piszkozat

2015-ben gazdagodtunk ezzel az újonnan bevezetett világnappal, amivel India jelenlegi mineszterelnöke, Narendra Damodardas Modi szerette volna felhívni a figyelmet a jóga népszerűségére.

2014 szeptemberében New Yorkban, az ENSZ közgyélése előtt tartott, klímaváltozásról szóló beszédében hívta fel a figyelmet arra, hogy a megoldás az ember életmódjában, értékrendjében, felfogásában bekövetkező változáson múlik, és a jóga valójában pont erről szól. A jóga nem sport, vagy tornagyakorlat, hanem az ember életmódjának, értékrendjének, hozzáállásának a megváltoztatásáról szól. Ehhez méltó módon, egy világnappal ünnepelhetjük 2015 jún. 21-e óta, rengeteg jógázóval együtt világszerte ezt az Indiából származó, ősi tudományt.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Jóga Nemzetközi Napja

Narendra Modi maga is jógázik, fiatalon ismerkedett meg a jógával, melynek elmondása szerint a mai napig nagyon sokat köszönhet. Mi pedig neki köszönhetjük, hogy végül 2014. decemberében végül az ENSZ Közgyűlése június 21-ét a Jóga Nemzetközi Napjává nyilvánította. Az ENSZ történetében ez volt eddig a legtöbb nemzet által támogatott javaslat (Indiát 175 nemzet támogatta az előterjesztésben). Amellett, hogy elsöprő többséggel szavazták meg, rekordidő alatt fogadták el (kevesebb, mint 90 nap). Ezzel az ENSZ elismerte a jóga "holisztikus szemléletét az egészség és a jólét területén", valamint, hogy a jóga gyakorlása, és minél szélesebb körben való terjesztése az egész világ számára hasznos.

A dátumra sem véletlenül esett Narendra Modi választása, hiszen jún. 21-e, a nyári napforduló napja, mely a leghosszabb nap az É-i féltekén, emiatt fontos jelentősége van a világ számos területén.

Margitszigeti Jóga szabadtéri PROGRAMJA 2022. jún.19-én vasárnap

10:00 órától a testünk 15-20 perces átmozgatása után, egy nagyjából 30 perces relaxáció következik, majd 15 perces mantrázás. Néhány perces szünet, és 11:00-től a megszokott astanga kezdő jógaóra Natival, majd végül vegán piknik. Hozhattok vegán finomságokat, amiket közösen elfogyasztunk.

Bárki csatlakozhat!

Az esemény adományos jellegű, ami azt jelenti, hogy mindenki lehetőségeihez mérten járul hozzá a jógaórához, és a Margitszigeti Jóga fennmaradásához. Ezúton is köszönjük Mindannyiótoknak, hogy immár hetedik éve működünk, köszönjük a rengeteg együtt gyakorlást, a lelkesedéseteket, a jelenléteteket! Szeretettel várunk Mindenkit! Namaste!

„ Gyakorolj, és a többi jön magától!”

Sri K. Pattabhi Jois

Az órák, előadások adományosak

A szabadtéri órák adományosak,becsületkasszás alapon működnek.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022