A 2024
margitszigetijoga.hu login

2020. július 08.
szerda 17:25

Házi készítésű jógaszőnyeg hordozó

Készíts saját jógaszőnyeg hordozó! Ha szeretnél egyedi matractokot varrni magadnak, könnyen megteheted.

Varrógép?

Elengedhetetlen kellék ehhez a varrógép, de ha ez megvan, nem kell sokáig menni anyag után, ugyanis akár egy régi farmernadrágból is tökéletes tokot készíthetsz. Vagy bármilyen egyéb maradék anyagból összekombinálhatsz egyet, amik otthon akadnak.

ELŐKÉSZÜLET: Mérd le a jógaszőnyeged, hogy milyen széles és összetekerve mekkora a kör átmérője. (pl: 61 cm széles, és 11 cm az átmérő.) Majd vágd ki az anyagokat.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Farmerből

Ha farmernadrágból csinálod, akkor lehetőleg nagyméretű és bőszárú legyen. Az egyik szárába mérd bele a szőnyeged (ha kell, még szűkíthetsz rajta.) A 11cm-es átmérőhöz, adj még hozzá 2 centit és valahonnan, (pl: farzseb) vágj ki egy 13 cm átmérőjű kör alakú darabot. Továbbá egy pántot is ki kell vágnod, ami lehet például a nadrág korca, vagy egy hosszanti darab a nadrág szárából.

Ha ezek megvannak, kifordítva illeszd össze a levágott nadrágszárat és a kör alakú darabot. Gombostűvel erősítsd hozzá, és belülről lógasd bele a pántot, aminek a vége (2-3cm) lógjon ki. Ezt a kör és a henger találkozási ívében varrd össze. Fordítsd vissza a színére és már félig kész is vagy. A pánt másik részét is varrd hosszá a tokhoz. A peremét a toknak hajtsd vissza, majd így is varrd körbe. Ha szeretnéd, két kis lyukat vágj bele, amiben átvezetsz egy véknyabb zsinórt, vagy a farmerből egy darabot, és megtudod kötni, hogy összehúzd a tok száját.

Egyéb anyagból

Talán így a legegyszerűbb. Leméred az anyagokat, egy kör, egy téglalap, és egy pánt. A téglalapot félbe hajtod a hosszanti oldalán kifordítva, majd varrsz egy párhuzamos oldalt. Így megkapod a hengert. Ehhez a fent leírtak szerint hozzá igazítod a kör alakú anyagdarabot és a pántot. Pántot úgy készíthetsz, ha egy (ehhez az adatokhoz viszonyítva) 70cm hosszú és 10cm széles darabot kivágsz, és úgy ahogy az előző téglalapot, ezt is összevarrod. De ezt vissza kell fordítani a színére varrás után, és csak azután beleilleszteni az összevarrandó részekhez. Ezt összekombinálhatod többféle anyagból az ízlésednek megfelelően.


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!