2022. január 29.
szombat 20:07

Hippokratésztől Darwinig - könyvajánló ♦ piszkozat

A jó viszonyra való tekintettel, emberséges leszek, ezen könyv ajánlásánál.

Tetszik a cinizmusa az írónak,

melyet csupán csak akkor „dob” be, mikor már megetette veled az adott téma leghihetőbb elemeit. Add egy olyan logikai gondolatsort, melyet az esztétika és a tudomány határán kovácsolnak (festenek). A könyvben olvasható ámulat és gyanakvás határát tárja elénk, a (tan)tárgy ismeret precizitásával.

A terület alapú világ

megismerését szolgáló gondolat szeletek alapja, a fókuszban tartott kultúra kiemelkedő épületei, tudományhoz kapcsolódó találmányok és hozzájuk kapcsolódó ikonikus személyek fedik be a nyomtatott lapokat. A piramisok az Eberes papír 900 receptjét rejtik, ami(k) az emberi eltávolításából szerzett információt tárolják. Magasztosnak tartja az író a századokat is túlélő tudományokat, mely földrészenként eltérő. Vagyis minden tudománynak van egy fellegvára, melynek töredékét jó esetben minden ország dédelgeti, adaptálva az eredetit.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A lényeg, itt is az első oldal(ak)on megtalálható:

ami nem a te élményed, azt megszerezheted mások által megtapasztalt élmények történetéből, annak képzelő és (el)mesélő erejének mértéktartó színezetével.

Ami személyes élmény, hogy ezt a gondolatsort, már halottam egy leckesorozat (BVPS) első előadásának 20 percében, íme itt a rajz:

„ ”

A fordító talán jobban ismeri az előadás tartalmát, mint az aki előadja?

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022