2026
margitszigetijoga.hu login

A tanfolyam megfelelő létszámú érdeklődők esetén indul, kérlek részvételi szándékod a natijoga@gmail.com címen jelezd. Köszönjük.

2019. február 25.
hetfő 13:23
álláspont

Hatha jóga továbbképzés

A képzés négy alkalom március 28.- április 15 között, keddi és szombati napokon. valamint két gyakorló órát is magában foglal.

Haladó ászanák

A továbbképzésen haladó ászanákkal ismerkedünk meg, valamint azzal a technikával, mellyel ősszefűzhetjük őket (vinyásza). Megtanuljuk a vinyásza módszer lényegét, álló, ülő-és fekvő ászana-kombinációkat fogunk gyakorolni, melyek akár a saját gyakorlásunkban, akár a jógaóráinkon is hasznosak lehetnek. A tanfolyam keretében az astanga vinyásza jóga első sorozatának ászanáival ismerkedünk meg. Megtanuljuk az Uddzsáji (hangos) légzés, és a három alapvető bandha (izomzár) technikáját.

Az ászanákat a légzés, és a tekintet fókusza segítségével, vinyászákkal kötjük össze, ezáltal az egész gyakorlás egy összehangoltan lendületes flow élménnyé válik. Először koncentrált pillanatokat tapasztalunk meg, majd ezek a pillanatok egyre hosszabbak lesznek, így válhat végül mozgó meditációvá a gyakorlásunk.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Kiket várunk?

Ha már jógázol egy ideje, és szeretnéd a mindennapos, rendszeres gyakorláshoz fűződő kapcsolatodat felépíteni, illetve elmélyíteni. Ha még nem gyakoroltál kötött sorozatot, de szeretnéd megérteni, megtapasztalni annak lényegét.

Ha astangáztál már, és szeretnéd pontosítani a tudásod, vagy ha még nem astangáztál, de már hallottál róla és szeretnéd megismerni.

Tematika

A képzés első négy alkalma egy óra elméletből, és másfél órás gyakorlásból áll. Ezen kívül magában foglal két másfél órás gyakorló órát is.

Hol?

  • Budapest Kortárstánc Főiskola, 1036 Budapest, Perc utca 2. II. emelet, ("
  • kisterem"
  • ) A terem nagyon tágas, kényelmes, világos, jól szellőztethető, háromrétegű hajópadló grabolett linó borítással, hangosítással, egyik oldalon tükörfallal rendelkezik. Jógaszőnyeget biztosítunk, de arra is van lehetőség, hogy elhozd a sajátodat, ha azon szeretnél jógázni, amit esetleg ott is tudsz hagyni (zárható helyen). Öltözők, zuhanyzók vannak. Valamint az előtérben lévő közösségi tér használatára is lehetőségünk van, teakonyha, hangulatos kis asztalkákkal, székekkel.

Parkolás: Szombat-vasárnap és ünnepnap INGYENES, munkanapokon 08:00-18:00 175 Ft / óra.

Demo

BEMUTATKOZÁS - Tóth Anasztázia

Több mint 12 éve találkoztam először a jógával. Főiskolás éveim alatt hatha jógát, és pránajámát gyakoroltam. Már akkor megnyilvánult számomra az életem minden területén a jóga komplex (testi- lelki-szellemi egészséget megőrző, kiegyensúlyozó) hatása. Akkor még más mozgásformák töltötték ki a szabadidőmet (kezdetben balett és néptánc, majd közel 10 évig a versenytánc, később az aerobik, futás). Eddigi tapasztalataim szerint az Astanga Vinyásza Jóga a leghatékonyabb módszer a fejlődésre, komplex és mindenre kiterjedő gyökeres átalakulást tapasztaltam a gyakorlás által az életem szinte minden területén.

Önmegvalósítási útnak fogom föl a jógát, melynek fontos része az ászana gyakorlás, amit nem lehet a filozófiától különválasztani. A jóga, mélyreható változásokat előidézve, megtanít felülemelkedni a félelmeinken, ezzel a mindennapi élet nehézségeivel szemben ellenállóbbá, kitartóbbá tesz. Hiszek abban, hogy minden apró erőfeszítés meghozza a gyümölcsét.

Regisztráció & ár & helyszín

A könnyebb kommunikáció érdekében a következő e-mail címre küldd részvételi szándékod és telefonos elérhetőségedet: natijoga@gmail.com Köszönöm. Tel.: 06 20 272 16 81

Ár: 21 000 Ft


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!