Házi készítésű gluténmentes kenyér

Egy újabb saját gluténmentes kenyér recept. Ez lett eddig a legjobb!

Saját recept

Egy újabb próbálkozás - gluténmentes kenyeret készítettem otthon. Természetesen nem lett olyan magas, mint az élesztős kenyerek (nem használok élesztőt), és nincs benne sűrítőanyag, állományjavító, és hasonlók. A belseje puha lett, a külseje kicsit megkeményedett. De eddig ez a legjobb saját recept alapján készített otthoni kenyerem.

Mindig elgondolkozom, hogy az előre elkészített lisztkeverékeknek (amiből létezik már természetesen gluténmentes is), mi lehet az előnye. Azon kívül, hogy egyszerűbb használni, és nem kell megvenni külön a hozzávalókat, semmi más. Mindig erre jutok.

Puha és omlós

Hozzávalók, elkészítés

7-8 ek rizsliszt (kb. 20 dkg), 3 ek lenmagliszt, 5 ek szezámpehely, 5 ek lenmagpehely, 1 ek utifű maghály, 1 ek kukoricakeményítő, 1 kk szódabikarbóna, kb. 1 dl étolaj, pici só, kevés víz

Az elkészítése rendkívül egyszerű: keverjük össze a száraz hozzávalókat, és adjunk hozzá kevés olsajat, és annyi vizet, hogy összeálljon, és gyúrható legyen. Ne ragadjon a tál falához, se a kezünkre. Kenyérformát formázzunk belőle. Sütőpapíton kb. fél órát sült, 180 fokon.

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2019