A futóknak, biciklizőknek 2 méternél jóval nagyobb távolságot kell tartaniuk egymástól!

2020. május 03.
vasarnap 16:43

Lehetetlen betartani a szabályokat a margitszigeti futópályán ♦ piszkozat

Szemmel láthatóan nagy a tömeg a margitszigeti futókörön!

3-4 méteres távolságtartás szükséges

A margitszigeti futópályán magasra szerelt táblák figyelmeztetik a futókat a 3-4 méteres távolságtartás betartására a koronavírus járvány idején. Szemmel láthatóan nagy a tömeg a pályán, és az is látható, hogy nehéz betartani még a fél méteres távolságot is.

Hajógyári-sziget futókör ~ 3,6 km

A gumiburkolattal rendelkező margitszigeti futópálya 5285 méteres, amin szeretünk futni, de ekkora tömeg esetén már kevésbé. Alternatív megoldás lehet a ~3600 méteres távolsággal bíró Hajógyári-sziget futóköre, ahol port és nyárfa pollent lélegezhetünk be, miközben egy vaddisznó is megkergethet, és a kutak sincsenek még üzembe helyezve. A Margitszigeten a Bringó büfénél megállhatunk egy frissítőre, a Hajógyárin maximum a közeli MOL kút „büféje” várja a futás, sétálás után a vendégeket.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Hol lehet sportolni a koronavírus járvány idején?

Moszkva sétány ~ 3 km

A hétvégi lezárások alkalmával a futók, bringások és kirándulók „kiszorulnak” a szigetekről és ellepik a Duna partokat. Az Árpád-híd pesti oldalánál kialakított 3 km-es kerékpár- és gyalogos úton gyötrelmes a futás, hiszen kerülgetni kell a tömeget és a beton is igencsak károsítja az ízületeket. Aki igazán a mozgásnak él, az még kora reggel 9 óra előtt lefuthatja a szigetkört, mert csak 9 órától érvényes a Margitsziget lezárása.

Vérhalom téri futókör ~ 415 méter

A Margitszigeti futópályán szeretek futni, mert kíméli a bokám és a térdem a gumiborítású futókör. A koronavírus okozta Margitszigeti pályán a futás ugrott a hétvégi lezárás következtében, ezért olyan lehetőséget kerestem, ahol nem kell sem a betonon, sem terepen futni és a kerékpárosok sem ütnek el, na és nyitva is van. A II. kerületben a Vérhalom téri Játszótér (ami zárva van) körül van egy 415 méteres rekortán futókör. Ezt a pályát kiépítéséből adódóan nehéz lett volna lezárni. A körön nem futnak egymással szemben az emberek, ritka az árnyék, állandóan kanyarodni kell, az útesttől pár centis a távolság, nehéz előzni és még ivókutat sem találtam. A 91-es busz jár arra, de ma én autóval mentem és simán tudtam parkolni. A sok negatív körülménytől eltekintve mégis örülök a lehetőségnek, hiszen még mindig jobb volt itt futni, mint a betonon a kerékpárosok között, a kerékpárúton a rakparton.

Guckler Károly Tanösvény ~ 10 km

Ha bírjuk a terepfutást, akkor a Budai hegyekben is lefuthatjuk az adagunkat. A Fenyőgyöngye étteremtől indulva a Hármashatárhegyi útról érdemes letérni a Guckler Károly Tanösvényre, amelyen akár 8-10 kilómétert is futhatunk. Futás közben lehet hogy meg is fogunk állni, hiszen pazar a kilátás Óbudára, a távolban felismerhető Szentendre és a Megyeri híd is.

Jógázni is lehet a Margitszigeten!

Kedves barátaink, sporttársak! Kinyitott a Margitszigeti Jóga. Leteríthetjük a jóga szőnyegeket a Margitszigeten! Eljött a pillanat, amikor a szabadtéri jóga, mint szabadidős sporttevékenység engedélyezett lett az egész ország területén. A Magyar Közlönyben csütörtök éjjel megjelent rendelet értelmében újra leteríthetjük a jógaszőnyegeinket a Margitszigeten, mivel a koronavírus járvány okozta kijárási korlátozásokon enyhítenek május 4-től. A Magyar Közlöny 2020. évi 96. számának 170/2020. (IV. 30.) számú rendelet alapján engedélyezett a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. Tehát hétfőtől megtarthatjuk a szabadtéri jógaórákat. Bízunk benne, hogy a hétvégi lezárások is feloldásra kerülnek és meg tudjuk tartani a vasárnapi órákat is a Margitszigeten.

„ ”

Az első jógaóra

Ezúton is szeretettel meghívunk az első, karantén utáni adományos, szabadtéri jógaórára, azaz "edzésre", melynek helyszíne a Margitszigeti Nagy-réten, a Széchenyi Étterem és a Margitszigeti Víztorony közötti réten lesz. Ha Te is nagyon vártad már, hogy újra együtt jógázhass a barátaiddal, gyertek el az első, korlátozások utáni jógaórára, ami dinamikus, könnyed, kezdő óra lesz, a szokott helyen, máj. 4-én, hétfőn, 18:00 órától! A helyszín megtalálható a Google térképen, használjátok a Margitszigeti Jóga célt. Link: A Facebookon is megtalálható az esemény: Kérlek, a könnyebb kommunikáció érdekében csatlakozzatok a Margitszigeti Jóga Facebook csoportjához: KÉRLEK JELENTKEZZETEK BE AZ ÓRÁRA:

Guckler Károly Tanösvény -

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022