Az üres konyha titkai

A helyesírás szabályai sem érvényesülnek minden sorban, de a döntésink sem képesek...

2022. január 28.
péntek 21:23

Egy élet, egy házasság! – A Krisnás törvények keresztjei egy kínfátlanító cikkben: ♦ piszkozat

Én magam is meglepődtem, amikor a frissen - ereklye szekrényből - szerzett eredeti kimérő, a tárgy-fotó(s) asztalon összetört a kezemben, még a SPOTY is megállt a háttérben riadságában, pedig csak a "next track voice"-ért hallgatózik.

A cikk piszkozat, ezért

egyenlőre nem tartalmaz elegendő hivatkozást, de kérlek adj nekem egy mondatot! Mindenkinek van olyan kapcsolata, ami még akkor alakult ki, mielőtt a házasság kötési ceremóniát „befizette” a temető és házasító közösségnek. Ezek az értékek a legfontosabbak, hiszen akkor is ott lesznek, amikor már 10x elváltál. Spoty link:

Kanyarodjunk a cím irányába!

A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada hangfelvételein és könyveiben áradatnyi* ismétli, hogy egy élet egy feleség, de talán az a legpontosabb fordítás, hogy egy élet egy női kapcsolat. A védák - azaz a magasztos írások alapján - a szülők és azok baráti köre még serdülőkor előtt összeházasítják a gyermekeket. Ezt a tradíciót Bhaktividya Purna Swami számtalan előadásában felszínen tartja. Megjegyzés: Vannak emlékeim az oltár előtt(i) a gyerekkoromból, de ott eddig csak a perselyt láttam.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

| ELVÉRteZIk |

Meg van ennek az elvnek az oka

és egyben a nyertesei is. Ahogy Ő egyszer egy négyszemközti beszélgetésben figyelmeztetett, a házasság célja a gyermekek felnevelése, ha ez nincs, akkor semmi értelme.

És ha kirepültek, akkor már nincs is célja?

A lényegtől ne forduljunk el, hiszen

a védikus asztrológiai gondolkodást és a szövegkönyvet jól ismerők, adaptálják a valós életben is az irányzatot: Ha valakivel már összeköltöztél, akkor azt már házastársadnak kell tekinteni. (de írhattam volna paneltársat is).

A gondolatok megkövültségében, érezhető, hogy

ez a téma, mély (férfiként kérlek a magas szót olvasd most!) és válságoktól sohasem mentes. Ebben az életben még csak egy helyes útat követőt láttam, mindenki más csak a kritika és a téves képzetek útján kapaszkodott, saját világképének helyességébe(n).

Kiútat a

Mahabharata sorozat (mp3/könyv) ad, mindenki számára! Látatja, hogy a legnagyobb törekvés ellenére sem képes az ember a magányt egészségesen túlélni, de a magas vérnyomást okozó öngyilkos kapcsolatok sem képesek elvinni a temetőig, egyenlőre. Az EKHADASI elv a helyes válasz a kérdésre. Maharaja inspirálta (ZárÓ) gondolat: a férjedet a sírba tudod vinni, és ha másik férjet fogyasztasz, akkor az elsőt nem lesz lehetőséged eltemetni.

LINK

Bhaktividya Purna Swami Maharaja - Mahábhárata előadások :

„ Az olyan házasság, amelynek alapját a vallásos élet jelenti, minden civilizált társadalomban megtalálható, mert ez a korlátozott nemi élet útja.”

Bhagavad Gita, 4. fejezet, 26. vers, magyarázat

Bhaktivedanta Manor:

Mahábhárata előadások, 2.rész

Csak azt tudnám, hogy ki fog ránknyitni a temető előtt, ha betartjuk az első szabályt?

a Hare Krisna?

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022