2016. július 15.
péntek 09:19

Diós kocka ♦ piszkozat

A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm­es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 tasak sütőpor, 2,5 dl szénsavas ásványvíz, 15 dkg liszt, 10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz) Hozzávalók a krémhez: 3 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg apróra vágott dió

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022