A 2024
margitszigetijoga.hu login

Z E N

#Ingyenes? Nem. Az előadás adományos.

2022. március 07.
hetfő 20:01

Dharma beszéd | +videó

Csong An Szunim, ZEN tanítómester Dharma beszéde a Margitszigeten.

Tanító

Csong An Szunim, zen tanítómester, az Eredeti Fény Zen Közösség apátja. Világiként gyakorolt 1994-ig, amikor szerzetesi fogadalmat tett, és Szung Szán zen mestertől a ‘Csong An’ = ‘tiszta szem’ nevet kapta. Hat évig tartózkodott folyamatosan Koreában, ezalatt tizenkét 90 napos és egy 100 napos meditációs gyakorlatot végzett el. Mestere 1999-ben avatta tanítóvá, ebbéli működését 2000-ben kezdte meg, mely mára már Ázsiában, Európában és az USA-ban is visszhangra talált.

Pontos helyszín

  • A Margitszigeten található szállodák közvetlen közelében, a Széchenyi Étterem mögötti területen, a víztoronytól északi irányban kb. 100 méterre. A Google térképen használd a MARGITSZIGETI JÓGA célt a navigációhoz! [map]
  • Ha BKV-val jöttök, akkor a 26-os buszról (ez az egy busz közlekedik a Margitszigeten) a Szállodák megállónál kell leszállni, és a víztorony irányába elindulni. A helyszín az Árpád- híd felől van közelebb, onnan 5 perc alatt be tudtok sétálni. A Margit-híd felőli bejárattól legalább 20 percre vagyunk gyalog (ezt érdemes beleszámítani az indulásnál).

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
ジュラシック・パーク

Jóga és zen kapcsolata, a test és a tudat hajlékonysága - Csong An Szunim

A videó tartalma röviden

Gondolkodás és cselekvés általi tanulás. Az advaita/móksa élménye és a kóan gyakorlatok spontaneitása. A Négy Nemes Igazság egyéni és csoportos élménye. Hogyan segíthetünk másokon a szellemi úton való haladással?

(A felvétel utómunkájában használt közelítésekért elnézést kérünk, sajnos a háttérben nem várt mozgások voltak.)


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!