A 2024-2026
margitszigetijoga.hu login

Gluténmentes & vegán

2018. december 28.
péntek 16:18
álláspont

Datolyás-mandulás bonbon

Hozzávalók

Datolya, puffasztott amaránt, aprószemű zabpehely, útifű maghéj, darált mandula.

Inspiráció

  • Általában úgy működöm, hogy van egy szikra, ami az inspirációmat, a kezdő lökést adja ahhoz, hogy összedobjak valami finomságot. Némi bátorsággal, és pici kreatív erővel fűszerezve jön az ihlet, de csak ha a megfelelő hangulatban vagyok. Fontos az időzítés is. Ha nincs kedvem, nem állok neki. Kicsit olyan ez, mint a művészetben. Érdemes nagy teret engedni a képzelőerőnek!
  • -)

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Elkészítés

Datolyát beáztattam, kimagoztam, a levét leöntöttem, kinyomkodtam. Puffasztott amarántot, zabpelyhet, 2-3 evőkanál útifű maghéjat, és darált mandulát adtam hozzá. Az arányokat illetően jól gyúrható masszát kell kapni. Gombócokat gyúrtam a masszából, és megforgattam darált mandulában. Kis pihentetés után, még egyszer meghempergettem a mandulában. Kicsit betettem a hűtőbe. Hűtőben érdemes tartani szerintem, bár nem puhul meg annyira, hogy szétolvadjon.

Nálunk nagy sikere volt! 

Ajándékba

Remek ajándék is válhat belőle. Kis papírtálcára helyezve 15-20 db bonbont, celofánnal lefedve, szalagocskával átkötve - zseniális szerintem. Pofon egyszerű és villámgyorsan megvan.


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!