Datolyás-mandulás bonbon
Hozzávalók
Datolya, puffasztott amaránt, aprószemű zabpehely, útifű maghéj, darált mandula.
Inspiráció
- Általában úgy működöm, hogy van egy szikra, ami az inspirációmat, a kezdő lökést adja ahhoz, hogy összedobjak valami finomságot. Némi bátorsággal, és pici kreatív erővel
fűszerezve jön az ihlet, de csak ha a megfelelő hangulatban vagyok. Fontos az időzítés is. Ha nincs kedvem, nem állok neki. Kicsit olyan ez, mint a művészetben. Érdemes nagy teret engedni a képzelőerőnek! - -)
˘Folytatásért görgess a kép alá.˘ Elkészítés
Datolyát beáztattam, kimagoztam, a levét leöntöttem, kinyomkodtam. Puffasztott amarántot, zabpelyhet, 2-3 evőkanál útifű maghéjat, és darált mandulát adtam hozzá. Az arányokat illetően jól gyúrható masszát kell kapni. Gombócokat gyúrtam a masszából, és megforgattam darált mandulában. Kis pihentetés után, még egyszer meghempergettem a mandulában. Kicsit betettem a hűtőbe. Hűtőben érdemes tartani szerintem, bár nem puhul meg annyira, hogy szétolvadjon.
Nálunk nagy sikere volt!
Ajándékba
Remek ajándék is válhat belőle. Kis papírtálcára helyezve 15-20 db bonbont, celofánnal lefedve, szalagocskával átkötve - zseniális szerintem. Pofon egyszerű és villámgyorsan megvan.