2016. július 11.
hetfő 14:08

Darázscsípés

Egy tálba összekeverjük a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Lassan hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport. Az adalékanyagokból tésztát gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán a tepsi nagyságának megfelelő méretre nyújtjuk. A tésztát sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a széleit kissé felhúzzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hámozott mandulát durvára összevágjuk, beletesszük egy serpenyőbe, hozzáad a margarint,a cukrot, a mézet, a vaníliás cukrot és a tejet. Csak addig melegítjük, hogy a rátét folyékony állapotba kerüljön. Ráöntjük a tésztára és az előmelegített sütőben 180 foknál 25 percig sütjük.

Hozzávalók: A TÉSZTÁHOZ: 15 dkg túró, 1/2 dl tej, 1/2 dl olaj, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, csipet só A RÁTÉTHEZ: 10 dkg margarin, 15 dkg cukor, 14 dkg méz, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál tej, 25 dkg aprított mandula.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022