2021. július 17.
szombat 08:07

ByeAlex kifiguráza az astanga jóga rendszerének hangulatát! ♦ piszkozat

A nyelv önmagában meghatározza az azt használók tudáshozamát, de úgy is fogalmazhatnánk hogy a nyelvünkben rejtőzik a kulturális és társadalmi berendezkedésünk spektruma, ezen tények ismeretében nemzetközi szinten fontossá vált a holt nyelvek életben tartása.

Az indoeurópai nyelvcsaládba tartozó szanszkrit nyelv

az egyik legidősebbnek tekinthető nyelv, de ma már kevesen használják. A holt nyelvek életben tartásának egyik formája a versek éneklése, melyet az énektanárok tananyag formájában rendszeresen művelnek. Ma már léteznek olyan internetes kurzusok, ahol az angol és szanszkrit nyelvet egyszerre lehet tanulni. Kattints a linkre:

A nyelv alapvető funkciója az információ és az érzelem, értelem közvetítése, ehhez gyakran hangutánzó szavakat használnak, amik egy bizonyos tevékenység hangjához hasonlíthatók. Ezek a tevékenységek földrészenként, (termelési tevékenység okán) eltérőek. Az írás tekintetében a nyelvek vagy a nyelv mozgását vagy a tevékenységi formához hasonló ábrákat használják a papirra vetéskor. A dévanágariban - mely a szanszkrit nyelv írásmódja - felismerhető a nyelv mozgása. Erősödni látszódik a szanszkrit nyelv felébresztésének sikere, hiszen ma már nem csak az énekekben, hanem az írott és használt nyelvben is megtalálható egyes kifejezések (például: karma).

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Forrás:

Ismeretes, hogy

a gyökér-nyelvek jelentős többlet információval rendelkeznek, azok ismerete kvantum ugrást jelet az azt használók életében. Ezért és ennek érdekében nagy tisztelettel fordulunk az astanga vinyásza jóga tradíciónak (helyes) ápolója és összeállítója felé.

Bizonyára ismeritek

az astanga jóga sajátos számolási rendszerét, mely két fő részből áll, az egyik része a szanszkrit számok segítségével való idő jelzése, másik része a testi pozíciók megnevezése annak fennhangon való kiejtése. A test tartásokat leíró szókapcsolat segít megtanulni a nyelv alapjait , közvetetten megtanulni a test határait, annak felépítését.

A fentiek okán mosolyogva hallgattam

ByeAlex és a Slepp - Boldog leszek (levegő be) című számát, mely ezen jógaforma kifigurázása. Látható és hallható, hogy a zenész jelentős munkát fektetett a slágerré felnövő alkotás létrehozására. Jó eséllyel ő is sokat astangázik és ennek hangulatát sajátos módon, szórakoztatóan közvetíti számunkra. A zenei műben még nem jelenik meg a szankszrit nyelv, de ami késik…

„ ”

ByeAlex és a Slepp - Boldog leszek (levegő be)

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022