Nyaraláshoz banánkenyér!
100% Vegán! Cukor- és olaj mentes!
Recept
Egy nagyon egyszerű sütemény/kenyér recepttel érkezem, ami 100% vegán, cukor- és olaj mentes. (Glutén a zab miatt van benne, ami ugye a búzával való szennyezettség miatt a betakarításnál, szállításánál, tárolásánál, feldolgozásánál kerül bele sajnos...) Szóval a BANÁNKENYÉR receptje:
A kimagozott datolyákat áztassuk be kb. 15 percre a felmelegített növényi tejbe. Addig keverjük össze a többi hozzávalót a banánok kivételével. Turmixoljuk össze a banánokat az áztatott datolyával és tejjel, majd öntsük az egész masszát a szárazhozzávalókhoz. Sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába téve légkeveréses sütőben 180°C-on süssük bő 45-50 percet. Ha díszíteni akarjuk a tetejét (mint én tettem, chia maggal, akár még banán karikával vagy bármilyen maggal) azt még akkor tegyük, mielőtt a tepsit beraktuk volna a sütőbe. Magába is megállja a helyét, de nagyon finom lekvárral vagy csoki krémmel is