Jó vagy rossz asszertívnek lenni?

2021. március 22.
hetfő 05:36

Rendszeresen elbukod a szócsatákat? Ezt a könyvet olvastad már? ♦ piszkozat

Minden megszólalásnak az első gondolata, az első szava, az első mozdulata meghatározza a végkifejletet. Ezt a könyvet azért szeretem, mert telis tele van olyan kezdő szófordulatokkal, amelyekkel saját érdekeinket tudjuk érvényesíteni.

Az asszertív kifejezés számomra ismeretlen volt,

a könyv harmadik olvasása után is az marad. Valahogy nem tudott meggyőzni az író, hogy külön kifejezésre van szükség az érdekérvényesítőn kívül. Az agresszív, a passzív és a manipulatív viselkedéstől eltérően, de azokhoz kissé hasonlóan viselkedik az a személy, aki asszertívnak vallja magát. Tulajdonképpen azt az embert lehet asszertívnek hívni, aki győzedelmessé válik attól, hogy a megfelelő időben alkalmazza a passzív, a manipulatív és agresszív énjét.

A könyv számtalan oldalon ösztönöz arra, hogy

vállald önmagad, vállald a szócsatát, mondd el, hogy a mások tettei milyen érzéseket keltettek benned, de mindeközben ne légy homokba dugott fejű, ne tegyél másban kárt és mindeközben ne manipulálj.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Bevallom, számomra nehéz olvasmány, mert

vékony jégen jár az, aki az oldalakon alkalmazott szófordulatokat alkalmazza. Gyakorlatilag azokat a mondatokat tanítja, ami után elcsattanhat egy pofon, vagy egy férfi tudja, hogy nem lesz vacsora, ezután a monológ után. Egy oldalon talán meg is találtam, hogy az író valójában a saját gyermekének adta eredetileg ezeket a sorokat, csak közben könyv lett belőle.

Mint írtam már harmadjára olvastam el az írást, mert

nagyban segít a konfliktuskezelésben, akár szülőként, akár vezetőként, akár elnyomottként vesszük a kezünkbe. Ha egy mondatban kellene leírnom a tartalmat, akkor az a következő lenne: Kritizálj, hogy ne sérülj, de a kritikád a másik tettére irányuljon, ne a személyiségére!

Jó tanulást, de kérlek ne ellenem használd az olvasottakat, mert

a javasolt mondatok jelentős része pillanatok alatt dühössé és gyanakvóvá fog tenni. A meggyötört férfi szívek várhatóan pár oldal után kidobják a könyvet, a Nők viszont ráismerhetnek a végtelen igazságok érvényesítésének útjára!

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022