2020. november 25.
szerda 15:49

Akinek a felesége nem ért vele egyet, az nyomban vonuljon az erdőbe! ♦ piszkozat

Ma sem spórolt a transzcendentális tanítással Srila Prabhupáda!

Békésen olvasom a Srimad Bhágavatam 9. ének oldalait, amikor is erős mondatok rezgetik elmémet:

„Akit az otthonában nem vár egy anya, és akinek a felesége nem ért vele egyet, az nyomban vonuljon az erdőbe. Az emberi élet egyetlen célja a leki fejlődés, ezért a feleségnek segítenie kell ebben a törekvésben. Más különben nincs szükség a családi életre.”

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Onnan indult a történet, hogy

A 4. fejezetben Nágha apja dühös lett, mert rokonai fiát nincstelenné akarta tenni saját rokonai. Két féle visszavonult tanulót ismer a védikus rendszer, azt akinek sikerül megházasodnia, és azt aki már gyermekkorában elhatározza, hogy utód nélküli tanító lesz, de/és családot nem alapít. Nághának végül lett családja ,és, utódja Amabarisa Maharája. Ambarisa Maharaja oly mértékben követte a rá vonatkozó kötelességi szabályokat, hogy példás uralkodóvá vált, nagy államfőként emlékszünk rá, hiszen kimeríthetetlen gazdasága nem zavarta meg józanítélő képességét.

Ambarisa Maharaja és felesége

Ambarisa Maharaja és felesége nagy figyelmet szenteltek a testük és elméjük egészségének megtartására, ezért (S.B.9.4.29.) nagy pontossággal tartották a bőjt napokat. A böjtölés és az önmegtartoztatás része a test tisztántartásának, melyről a 9. ének 4. fejezetében (is) olvashatunk. A böjtnapokat az azt követő ünnepnapok teszik feledhetetlenné!

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022