A munkatársi bizalom

Az emberek élete fontosabb volt, mint a határok betartása.

2020. augusztus 13.
csütörtök 12:50

Mit (ne) tegyél ha a vezetőd bajba került? ♦ piszkozat

Zárd be ezt a cikket, mert ez rázós téma!

A legjobb, ha

Elsőként az a legjobb, ha stabilitást mutatsz a munkádban és figyelsz azokra az intelmekre, melyeket az évek alatt kaptál a vezetőidtől. Minden szervezeti kultúrában megvan az a formáció, mellyel segíthetjük a nehéz helyzetbe került főnökünket. Általánosan igaz, hogy amint a (munka)csoport szétesik, és a vezető nem áll ott a munkatársak és a fal között, akkor sokan ”érintik” fejükkel a falat. Ekkor sokan koppanást hallanak és csukott szemeket látnak. Ezen igazság okán az a legjobb, ha ilyenkor a munkatársak egymás, és a cég érdekeit figyelembe véve közös önvizsgálatot végeznek.

Érzelmi exhibicionisták

Az alfák beérzik ezeket a pillanatokat és ereikben megjelenik a szerotonin és az oxitocin. Félelem nélkül, és nagy szakértelemmel beszélnek, hízelegnek, inspirálnak, empátiát és kreativitást mutatnak munkatársaik felé. Ők azok, akik megmentik a cég mentálhigiéniáját. Ha nagy a baj, akkor még az általános szabályokat is (a megfelelő mértékben) megszegik: „Az emberek élete fontosabb volt, mint a határok betartása.” A munkatársi bizalom itt kezdődik!

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Egyensúly?

Ezek a munkatársak magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, ezen képességükkel a cég küldetéstudatához formálják a munkatársi közösséget. A vállalatba vetett hitükkel és meggyőződésükkel dolgoznak a kritikusok, a racionalisták és az álmodozók közötti egyensúly megteremtésén. Ezen munkatársak alkotják a rugalmas limbikus rendet. Zsigeri pontossággal létrehozzák a szoros érzelmi kötelékeket, erős közösség építő és megtartó erő rejlik bennük. Ők támasztják fel újra és újra a hűség és az odaadás érzését a száraz munkahelyi környezetben. Ők azok, akik megoldják, hogy egy pocsék nap után, másnap mégis bemész dolgozni!

„A bizalom olyan, mint a zsírozás. Csökkenti a súrlódást, és olyan körülményeket teremt, amelyek között sokkal jobb teljesítmények születnek.” Simon Sinek !!!

Félreértés ne essék, nem minden vezetőre igaz az előzőekben említett jellemvonás, közel sem! A jó vezető megtartja, és bizalmába fogadja az ilyen - a fenti tulajdonságokkal rendelkező - munkatársat. A modern vezetés megköveteli a profitot, a rendet, a bevételek évenkénti növekedését és sokan készek feláldozni munkatársakat (”mások gyerekeit”) a fejlődés, a gazdagság és a fényűzés gépezetének működtetése érdekében.

„A modern kor legkeserűbb paradoxonja: miközben a fejlődést hajszoltuk, ironikus módon olyan világot építettünk fel, amelyben egyre nehezebb az együttműködés.” Simon Sinek !!!

Te mit tegyél?

Mindenki a saját portáján sepregessen! Te is. Sok nehézséget a munkakörülményeknek köszönhetünk, de ezek egy részét mi teremtjük meg. Ha szükséges, akkor iktassunk be egy szabadsággal egybekötött utazást (elvonulást), adjunk időt, energiát és bizalmat magunknak és másoknak. A szabad akarat, és a problémamegoldó vezetés harmóniája végül megszüntetheti a félelmet, és újabb utakat nyithat az innováció és a fejlődés irányába. Röviden: legyél együttműködő!

Záró gondolat!

A vezetőd sok esetben nem került bajba, csak ezt a trükköt még nem ismerted. Pukk.

„ ”

A cikkben szereplő idézetek forrása:

Simon Sinek - A jó vezetők esznek utolsónak: Hogyan építsünk összetartó, lelkes és sikeres csapatot? könyv, 8. 9. 10. fejezetek.

P!nk - Sober

és ezta ZENÉT tedd BE hozzá!

HHP5MKgK0o8

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022