Kókuszos teasütemény - vegán és gluténmentes!

Csak 30 perc, és kész!

Hozzávalók

Nem tudok pontos grammokat, dekákat írni sajnos, hogy miből mennyi, max. arányokat, mert nem szoktam méricskélni: rizsliszt (3-4 ek.), zabpehelyliszt (3-4 ek.), lenmagliszt (1 ek.), zabpehely (3-4 ek.), kókuszreszelék (3-4 ek.), kókuszolaj (1-2 dl), kókusztejpor (1 ek. - de ez el is hagyható), pici szódabikarbóna, víz, nádcukor (3-4 ek.) A rizslisztet és a zabpehelylisztet egyenlő arányban összekeverem, ehhez hozzáadom a zabpelyhet, kókuszreszeléket, kókusztejport, szódabikarbónát, kókuszolajat, nádcukrot (édesíteni bármivel lehet nádcukor helyett), de nem is muszáj. Vízzel hígítom. Majd a külön a kevés vízzel simára kevert, kb. 1 ek. lenmaglisztet is hozzáadom. Sütőpapírra öntöm. Az állaga ne legyen se túl kemény, se túl folyékony. Kb. 20- 25 perc alatt 180-200 fokon sütöm. Sütés után daraboltam föl a sütőpapíron.

  • Ez volt az első "
  • keksz-szerű"
  • próbálkozásom, gluténmentes lisztekből - egyenlőre így sikerült. Finom lett, az állagát illetően nem lett annyira kemény és ropogós mint egy átlagos keksz, ezért inkább a teasüti kategóriába sorolnám. Az, hogy zabot fogyaszthatnak-e gluténérzékenyek, akit ez érint valószínű, hogy már utánajárt ennek. Egyenlőre ismereteim szerint a zabot, a feldogozása alatti, gluténnel való szennyezettsége miatt kell kerülni. "
  • Azonban a zab káros hatása nem minden cölikáliásnál igazolható, ezért a termékek címkézése során a zabot tartalmazó termékek gluténszennyezettségének kockázatát kell figyelembe venni."
  • Forrás: glutenerzekeny.hu

Teasütemény

Van kérdésed?

Kattints az arcképre!

Hotline +36 30 399 3130
Astanga tanfolyam kezdőknek: 2019. február 3.