Vegán & gluténmentes

Házi készítésű vegán szaloncukor

Házi készítésű, vegán, gluténmentes kókuszos és mákos szaloncukor receptek.

Kókuszos szaloncukor

150 g kókuszreszelék, 150 g kókuszolaj, 4 ek kókuszliszt, 1 ek kókuszvirágcukor, 1 ek méz (vagy agavé szirup). A BEVONATHOZ: kókuszolaj, és karobpor (lehet kakaópor is) fele-fele arányban (kb. 3-4 ek), és 1 ek méz (vagy agavé szirup).

Nem folyékony, hanem hideg, kicsit szilárd kókuszolajhoz adtam a többi hozzávalót, jól elkevertem és szaloncukor formákat formáztam a masszából. Rövid időre hűtőbe tettem. A mázhoz nagyon kicsit melegíteni kell a hideg kókuszolajat, és elkeverni benne a karobport és a mézet. Folyékonynak kell lennie. Leöntöttem vele a formákat, és sütőrácson hűtőszekrénybe tettem. Mivel a kókuszolaj olvadáspontja 24 fok, ezért ezek a cukrok a fenyőfára nem alkalmasak. Érdemes hűtőszekrényben tárolni.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Vegán szaloncukor

Mákos szaloncukor

Nálunk nagy kedvenc a mák, ezért a kókuszos mintájára mákosat is készítettem, ezt tavaly találtam ki, nem olvastam sehol még mákos szaloncukorról, de gondoltam, miért ne? Minden ugyanaz, mint a kókuszos esetében, csak a kókuszt darált mákkal helyettesítettem, és 1-2 kanál finomszemű zabpelyhet, és egy marék mazsolát adtam még hozzá (a mazsolát pár percre előrre vízbe áztattam). Hűtőbe tettem egy rövidre, majd jött a máz.

Sűtőpapírt földaraboltam, a papír széleit bevagdostam, és abba csomagoltam a cukrokat, kis alufóliával körbetekertem, és így igazán szaloncukor formája lett. Vagy bármilyen kreatív csomagolással, igazán egyedi bonbont készíthetünk így, akár ajándékba, akár az ünnepi asztalra.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130