Alkalmazni a mantrákban lévő tanítás átadásának kötelezettségének tételét:

2021. december 21.
kedd 08:17

A dharma|sála a vanaprastha ashramban: ♦ piszkozat

Jelenleg elérhető hang és írásos anyagaink szűkmarkúan adnak definíciót a varnásram rendszerében helyet foglaló vanaprastha életformáról.

A megjelent kutatások jelentős része

a mantrát, vagy utasítást adó szervezet szemszögéből tisztázza ezen ashram jellegét. Ez a megosztó besorolás a szervezeti mag felelősségét és annak pillanatnyi erőforrásainak korlátosságát erősíti meg megfelelő hivatkozásokkal.

A természet alapú megközelítés esetében

a józan ész azt diktálja, hogy a testi erő csökkenésével a tevékenységek köre, órában számolható teljesítménye megváltozik. Azon időben mikor a test és a szellemi teljesítmény erős, akkor magas adók és számtalan kötelesség veszi rá az embert a társadalom terheinek magas követelmény alapú cipelésére.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A vanaprastha ashramban

ez a tendencia megfordul, hiszen a csökkenő életjelenlét a környezetet hívja segítségül mindazért az évekért amikor az még erős társadalmi munkára volt képes, cserébe a bölcsesség adta tanítási lehetőségekért.

Összességében a vanaprastha ashram

egy testi szellemi nyugdíj állapot , melyben a bölcsesség királya még jelen van, de kötelességei már a saját testének egészségben tartására összpontosulnak, mindeközben az élettel kapcsolatos bölcsesség oly szűkszavú, hogy egy pillantással megtud menteni egy örvénybe került lelket.

Alap kötelessége

felerősödik, mely a tanítás és a felülvigyázó szerep, mely párosul a felső végtelenségének elfogadásával.

„ Az okos emberek, akik igyekeznek megszabadulni az öregségtől és a haláltól, Nálam keresnek menedéket odaadó szolgálatukban. Ők valójában Brahman, mert mindent tudnak a transzcendentális tettekről.”

Bhagavad-gita úgy, ahogy van 7.29

[hu] Library » A Bhagavad-gita úgy, ahogy van » HETEDIK FEJEZET

Magyarázat: vedabase.io

NYOLCADIK FEJEZET A Legfelsőbb elérése

vedabase.io :

Képek forrása:

blog.devoteematch.com

ÁKOS • FELEMEL (2019) ::: Official Music Video

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022