Ez a cikk a benne szereplő videó egy részletének kivonata.

2019. január 01.
kedd 21:17

Ismét válságban az életem! Miért? ♦ piszkozat

Itt egy újabb krízis, amiben a változás már kényszer!

Ha krízis van, akkor az ember változtat, ha elmúlik a krízis, akkor a motivációja is csökken. Ha nincs krízis, akkor hogyan ne veszítsük el az utat?

Újabb krízis kell!

Ha csak a válság helyzetre hallgatunk, akkor az ingerküszöb még elég magasan van. Van olyan krízis, amit megoldunk, de van, amit nem. Onnan tudod, hogy nem oldottad meg a feladatot (krízist), hogy újra előfordul. Tesz egy kört, és más alakban, de hasonló szerkezettel újra előfordul. Ha ez gyakori, akkor rájössz, hogy szereted a válságot, hiszen a válságnak van olyan hormontartalma, amilyen a mindennapi életnek soha! Az extrém sportoktól kezdve a  - külön erre kiszabott - érzelmi válságig és  kapcsolati problémákig, tudattalanul legyártjuk azokat a helyzeteket, ahol az élet intenzitását, a magunk fontosságát, az élet és halál közelségét tapasztalhatjuk.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Elégedetlenség

E mögött egy olyan Prométheuszi lét van, és olyan ember, aki soha, de soha nem fog megelégedni azzal, ami itt van. Valahol mindig fellázad! A lázadás legjobb formája, hogy ismét teremtünk egy teljesen válságos helyzetet, egy újabb krízist amiben a változás kényszer. Igen ám csak, nehogy már olyat kapjunk amitől egy kicsit megnyugszunk. Termeljük újra azt a válságot, egy még élvezetesebb formában és akkor egy kicsikét jobban megismerjük önmagunkat.

Felnőtt szeretet

Amikor a kényszer elmúlik és tényleg nem akarod újra termelni a válságokat, akkor az önzésnek egy bizonyos foka megszűnt. Ekkor már a másik ember fontosabb, a másik ember felébredése, élete, jóléte, boldogsága fontosabb. Valójában a megalapozott felnőtt szeretet így születik.  Ekkor nem én vagyok a legfontosabb, egy másik ember már fontosabb nálam.

Ezt a hétköznapokban a gyermekáldással szokták a szülők átélni. A gyermek megérkezése teljesen lebontja és újrarakja az életet. Másképp is lehet, de ez az a kikerülhetetlenség, ez az a hétköznapi válság, amit mindenki átél, aki gyermeket vállal, az éjszakai műszaktól kezdve teljesen megváltozott nappali életrendig.

Négy nagy válság típus

Az a kérdés, hogy milyen válságokat vállalsz be? Hiszen a születés és a halál az ennek a földi létnek a szükségszerű velejárója, a betegség és az öregség is. Ezt a négy nagy válság típust vállaljuk a születéssel. Válság mindenképp van.

„ ”

Chong An Sunim 2018 08 18 Eredeti Fény Zen Templom - 10 napos gyakorlat (1/2)

Forrás

A kivonat a videó 27-31 perceiből készült.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022