Hogyan szerezzünk versenyelőnyt egy forradalmian új világban?

2021. október 30.
szombat 05:17

Könyvajánló - Az üzleti modellek radikális átalakítása ♦ piszkozat

Többszörösen összetett mondatokkal és sűrű szakmai kifejezéssekkel teszi nehezen olvashatóvá a könyv szerzői a manapság oly fontos feladatot: az üzleti modellek radikális átalakítását.

Még csak az előszónál járok, de már

most tapasztalom, hogy hiányzik egy egy szó vagy rag a könyvből. Arra is következtetek, hogy ez egy hanganyagból „visszagépelt” részlet, amely hiányt szenvedett az utólagos korrekció tekintetében.

A második bekezdésben, olyan

egyedi mondatszerkesztést találtam, mely a zárójel segítségével több szintű értelmezést (volt) képes létrehozni, annak ellenére is, hogy a rag bizonyos szinten alacsonyabb fontossággal bír(t), mint a többszintű értelmezés lehetősége. Olyan érzetem van pillanatnyilag, hogy a fordító elfelejtette a magyar szórendet és szóhasználatot és végül az angol nyelv logikája alapján hozta lére a magyar fordítást. Elképzelhető, hogy a lektorizációra fordított idő konvergált a 0-hoz. Látványos külöbség ez az általam gyakran választott HVG könyvekhez képest, hiszen ezt a könyvet a Pallas Athéné könyvkiadó adta ki. modellek-radikalis-atalakitasa/

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Túlzás lenne azt írni, hogy

9786155884023

beleszerettem ebbe a könyvbe, de azt váltig állíthatom, hogy a tartalom és a mondatokon belüli többlet jelentés lehetősége vonzóvá tette, már az első oldal feldolgozását követően is. A táblázatok igen apróbetűsre sikerültek (sporolván a helyel) és a fejezetek közti (betű)méreteltérések is szabadszemmel láthatók. Ennek ellenére a tartalom fontosabb, mint a "betűszedő" raszter pontos finom/durva-keze.

Az elmúlt időszakban azt vettem észre, hogy

azon könyvek, melyek több író keze nyomán kerülnek a polcra, több tudással rendelkeznek, és magasabb értelmi színvonalat képviselnek, mint a magányos szerzők által gépeltek. Az üzleti modellek radikális átalakítása című könyv is ezek közé tartozik (számomra).

Ha nincs időnk elolvasni a könyvet, akkor

elegendő csupán azt tudnunk, hogy minden rendszer (elvégre rendszerbe foglalt munkafolyamatok összessége) felrajzolható egy működési ábrára és egyben sablon-alizálható. A könyv mélyrepüléssel hozza közel a termék és szolgáltatási szektorban használt folyamatokat és arra hívja fel a figyelmet, hogy minden termékhez tartozik egy szolgáltatási jogkör, melyet ha megfelelő mértékben méretezünk, akkor akár az lehet a húzóágazata a bevételeinknek. Érdekes volt olvasni, hogy a kritikus erőforrásokra az értékesítő nem láthat rá, ugyanakkor képesnek kell lennie strukturált formában az ügyfél igényeit jövedelmezően megnyerni és kiszállítani a terméket. Alaptétel, hogy a jelenlegi struktúrán lehet és kell is változtatni, hiszen a piaci változások, az ügyféligények és a múltban elkövetett strukturális hibák arra kényszerítik a vállalatot/céget, hogy elkerülje a monetizációs szakadékot.

Több évnyi törekvés,

jelzés nélküli zsákutcák tucatnyi mélysége után az ember kezdi érteni, hogy a leírt szónak értéke felbecsülhetetlen, ha az tartalmazza a láthatatlan útvonalak iránytűit. Élmény ezt a könyvet kijegyzetelni, mert egy bekezdésen belül (is) a gondolatok olyan szerkezeti elemeket tartalmaznak, amelyek képessé teszik a szöveget többszöri újraolvasást követően is új értelmezési szintek felszínre fordulására. Segít átgondolni és újraértelmezni a klasszikus vállalkozói ismereteket, hiszen láthatóvá teszi az egyébként lineáris folyamatok közötti egymásra gyakorolt hatásait. Felhívja a figyelmet a szabványosítás okozta rugalmatlanság hátrányaira. Olyan folyamat ingerlő mechanizmusok beépítését javasolja, mely hosszú távú haszonkulccsal veszi figyelembe az egyébként nem egzakt ügyfél igények kielégítését.

Az üzleti modellek radikális átalakítása - Hogyan szerezzünk versenyelőnyt egy forradalmian új világban? Carsten Linz - Günter Müller-Stewens - Alexander Zimmermann modellek-radikalis-atalakitasa.html

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022