Túl sokat gondolkodsz!

„A fegyelem minden siker alapja, a fegyelem hiánya elkerülhetetlenül kudarchoz vezet.” Jim Rohn

2019. március 28.
csütörtök 15:09

A mondat, mely jelzi a veszélyt: Túl Sokat Gondolkodsz! ♦ piszkozat

A megtorpanás pillanatában felsejlik a gondolat: az irányító elvesztette szerepének potenciálját és azon képességét, hogy az általa oly nagy becsben tartott követő elfordítja a fejét és gondolatai egy fényes magként megakasztják a megszokott fordulatok kerekét.

IGAZSÁG AZ IGAZSÁGTALANSÁGBAN

Azok a víziók, melyek elérhetetlen távlatokban fenntartják az ösztönzést, de jutalomban szegényesek, /szegényesen/ addiktívek (szenvedélyt keltők, függőséget okozók). Ezen típusú célok megvalósítása közben a párbeszédek haragossá, indulatossá válnak, hiszen az ellentétet megélők már tudják, hogy változtatni kell a célkitűzéseken, de az irányító (szemellenzősen) még csak a szekeret húzó lovat üti szavaival: Túl sokat gondolkodsz! /Mindeközben a ló már tudja, hogy a Zarándi-hegységben zsákutcába hajtják a ménest./

Nem késő változtatni!

A célok és az irányok nem minden esetben hibásak. A részfeladatok hiányosan kidolgozott mivolta bezárkózást, áskálódást, eltitkolt hibák takargatását, megfélemlítést, megaláztatást, elutasítottságot vonz. Röviden: senki nincs biztonságban, mert a biztonságot nyújtó közeget épp rágja az irigység kukaca (férge).

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

MEGOLDÁS

A "Túl sokat gondolkodsz!" kijelentésre a válasz: a cselekvés. Cselekedni kell minden jelenlévőnek! Cselekedni a gondolatok, a tettek, a tervezés és a szótlanság terén egyaránt. Az újra szerveződés, a gyom irtás és az új mag ültetése egyazon pillanatban hozza meg a megújulást.

Ezen a ponton mindenki más irányba néz, hiszen a láthatót a láthatatlan nem látja. !!!

Empatikussá kell válni?

A humánus vezetésnek, ezen a ponton empatikussá kell válnia és erkölcsi felelősségének tudatában, meg kell szüntetnie a gúzsba kötést. A Bob Chapman nyomdokait követve: „Fel kell készülni arra, hogy olyan környezetet teremtsen, ahol az emberek őszintén elmondhatják, amit akarnak, és ahol elismerik és megjutalmazzák a fejlődésüket.” Simon Sinek - A jó vezetők esznek utolsónak: Hogyan építsünk összetartó, lelkes és sikeres csapatot? könyv, 31 oldal.

„ Akkor a leghosszabb a tél, ha már az ember nem remél, ha a holnap csak ködös kép. Tövissel barázdált vidék.”

Ákos

ÁKOS - SZERESS ÍGY (2011) :: Official video, HD

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022