Ez a cikk a benne szereplő videó egy részletének kivonata.

2020. augusztus 04.
kedd 12:13

Használj tárgyas meditációt a problémák megoldásához ♦ piszkozat

Ha a pótcselekvések megszűntek és tiszta a tudat, akkor látod tisztán a problémát, vagy egyszerűen a karmát.

Hogy tudsz bevinni a meditációba egy olyan napi problémát amivel találkozol, vagy egy felismerést magadról?

Hogy tudsz jó fényképet készíteni? Először is kell egy olyan gép, amiben van egy jó szenzor, ha nincs megfelelő szenzor, akkor bármilyen optikád és szoftvered van, semmi nem lesz jó.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Csak tiszta tudattal tudsz megoldani problémát. Ha nem tiszta a tudat, akkor akármit gondolsz, érzel, akarsz, hárítasz, vonzol, semmi nem lesz korrekt, mert maga a szenzor nem mutatja rendesen a valóságot. Hamis Önképből hamis valóságkép következik.

Amikor azt mondjuk, hogy csak tedd, csak énekelj, csak borulj le, csak egyél, csak dolgozz, és pillanatról-pillanatra gyere vissza az itt és mostba,- ez nem pusztán valami zen frázis - ez az igazi szenzortisztító. Ez a folyamat nem engedi a tudatot dualisztikus hullámokba belemerülni, azonosulni ezekkel a dualitássokkal, képet formálni ezekből a dualitásokból. Ekkor az eredeti, tiszta tudatod tapasztalttá, sőt megszokottá válik. Ekkor egy úgynevezett tárgyas meditációval rákérdezhetsz a problémára: mi ez, honnan jön? - és akkor a probléma, a karma megmutatja önmagát.

Miért?

Mert megszűntél már védekezni, megszűntél jobb színben látni magadat, megszűntél ítélkezni a probléma fölött - ezek a pótcselekvések megszűntek. Ekkor tiszta a tudat, és ekkor látod tisztán a problémát is, vagy egyszerűen a karmát.

Azelőtt vedd szemügyre, mielőtt problémává válna. 

Ha felteszed a kérdést, hogy mi ez, honnan jön? - akkor megmutatja azokat a csatornákat, amiken keresztül táplál és táplálkozik.

Ehhez csak a saját individuális elmédet kell kikapcsolni! Kikapcsolni a szándékos fogalomalkotást, a habituális gondolkodást, illetve azokat az érzelmi reakciókat, amelyek mindig egyfajta biztonsági zónát óhajtanak felállítani: ez én vagyok, ez itt rendben van, és itt a világot megállítom, stb.

Mikor lesz tiszta a tudat?

Számtalan módszer létezik a tudat tisztaságának elérésére.  A ZEN-ben az interaktív, paradox, de nagyon jelenvaló módszert választjuk, mert nem absztrakt, nem kíván meg külsődleges tudást. (Amit már megértesz középiskolás fokon, az elég ahhoz, hogy a koan praxist helyesen folytasd. Itt a kevesebb lesz a több.)

„ Tiszta tudat rendes ház.”

Chong An Sunim

Itt a kevesebb lesz a több - hangsúlyozottan - ki kell kapcsolni mindazt a sokságot. Ki kell tudni kapcsolni azokat a gondolati mechanizmusokat, érzelmi mintázatokat amelyekkel ide jöttél, és akkor látsz tisztán, akkor hallasz tisztán, hogy ha nem akadsz bele a paradoxonok szögesdrótjába, akkor tisztán tükrözől is.

Chong An Sunim - 2017 08 18 Eredeti Fény Templom - 10 napos gyakorlat

Forrás

A kivonat a videó 5-9 perceiből készült.

ezt is érdemes megtekinteni

Cinema Modeoff 4 chart datum tide heights chart datum 2

QKNOzGqZ0yE

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022