Tedd életmóddá a jógát! - Tanfolyam

Három hónapos jóga tanfolyam az alapoktól! Kezdés: 2021. jan. 30. Kezdők és újrakezdők jelentkezését is várjuk! Facebook esemény:

2022. február 05.
szombat 18:10

Tedd életmóddá a jógát! Tanfolyam az alapoktól! ♦ piszkozat

A gyakorlatra fogunk koncentrálni, de elmélet is lesz természetesen - egy kevés. Az a célom, hogy a gyakorlatban, saját megtapasztalásotok alapján épüljön be a jóga a mindennapjaitokba.

Ezen a tanfolyamon abban fogok segíteni, hogy hogyan építsd be a mindennapjaidba a jógát, hogyan építs fel olyan ászanagyakorlást, amit hosszú távon is fenn tudsz tartani, és a legfontosabb célom, hogy a közösség megtartó erejére támaszkodva, rendszerességet tudj kialakítani a mindennapjaidban, melyben biztos helye lehessen a jógának. Mindennap, vagy hetente több alkalommal is akár, az igényeidnek megfelelően.

Közös gyakorlások, majd otthoni, egyedüli gyakorláshoz személyes instrukciókkal szeretnék segíteni abban, hogy fennmaradjon a motivációd mindaddig, amíg szükségét érzed. Fontos eszköznek tartom a jógát a mai modern korban különösen, mert egy olyan tradícionális eszközrendszer, ami nemcsak a mindennapi fizikai aktivitást biztosítja, hanem a lazítást, relaxációit is megkönnyíti - és egy olyan spirituális, gyakorlati út, mely a fizikai megtapasztalásokon keresztül vezet a transzcendens felé.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Tedd életmóddá a jógát!

A jógában mindannyian kezdők vagyunk. És nemcsak azért, mert épp nem Indiában születtünk meg, hanem a mai, modern korunk kihívásai olyannyira terhelik az elménket és idegrendszerünket, hogy ember legyen a talpán, aki minden körülmények között meg tudja őrizni a belső békéjét mondjuk egy nagyvárosi, rohanó életformát élve.

A gyakorlatra fogunk koncentrálni, de elmélet is lesz természetesen - egy kevés. Az a célom, hogy a gyakorlatban, saját megtapasztalásotok alapján épüljön be a jóga a mindennapjaitokba. Olyanoknak ajánlom, akik egy ideje már ismerkednek a jógával, de még nincs rendszeres, saját gyakorlásuk, vagy teljesen kezdők, esetleg újrakezdők.

TEMATIKA

Veszünk ászana sorozatokat, amiket otthon önállóan is tudtok majd gyakorolni. Végigvesszük a legfontosabb alapokat az előrehajlítás, csípőnyitás, csavarás-és hátrahajlítás témaköreiben, a legfontosabb anatómiai alapismeretekkel. Biztonságos csípőnyitó gyakorlatsort fogunk venni, hogy felkészülhessen a test a maga ütemében a lótuszülésre, valamint hátrahajlító, mellkasnyitó ászanákat, illetve rávezetéseket sorozatba rendezve, hogy pl. a jógahidat is megfelelően meg tudjuk alapozni, valamint a meditációs ülőhelyzetre való fokozatos felkészülést elméleti alapokkal is kiegészítjük.Tehát fokozatosan fogunk haladni az ászanákban, de lesz jógafolózófia alapismeret, alapvető jógikus szentírásokkal ismerkedünk meg, és lesz bevezetés a mantrameditációba, mely során meg fogunk tanulni néhány fontos mantrát is. Foglalkozunk a jógikus légzéssel, és alap légzőgyakorlatokat is tanulunk.

IDŐPONTOK

A tanfolyam 2021. februártól-májusig havonta egy szombati napot (jan. 30., febr. 27., márc. 27., ápr. 24.) fog igénybe venni, 9:00-16:00 között, egy órás ebédszünettel. Valamint heti egy gyakorló órát tartalmaz, ahol a szombati napon átvett gyakorlati ismereteket, az aktuális sorozatot mélyítjük el, közös gyakorlás során.

HELYSZÍN

Egyelőre, amíg szükséges, addig online térben fogjuk tartani az alkalmakat, a Jitsi Meet alkalmazás segítségével, amit innen tudtok letölteni: Amint lehetőségünk lesz személyesen találkozni, a helyszín: Spirit Központ, 1023 Árpád fejedelem út 3-4.

ÁR

Havonta egy szombati nap, plusz hetente egy gyakorló óra ára: 15000.-Ft/hó Egyben összegben fizetve 2021. jan. 23-ig: 52000.- Ft

JELENTKEZÉS

  • Tóth Anasztázia
  • Email: tothanasztazia108@gmail.com
  • Tel.: 06 30 377 26 13

„ ”

A tanfolyamot tartja: Tóth Anasztázia - jógaoktató

Bővebben az oktatóról

Tóth Anasztázia vagyok, a jóga 20 éve része az életemnek. 8 éve találtam rá az astanga vinyásza jóga tradíciójára. Azóta astangázom, és 7 éve oktatom is a jógát. Többféle jógastílusban kipróbáltam magam, sok stúdióban megfordultam. Az óráimat mindig a jelen lévők igényeihez alakítom. Jelenleg nyaranta a Margitszigeti Jóga a fő projektem, télen pedig bérelt teremben tartom az óráimat. Fontosnak tartom a velem gyakorló jógázó közösség együttes erejét, egymás támogatását a mindennapokban, a jógaszőnyegen túl is.

PSD?

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022