Ez a cikk a benne szereplő videó egy részletének kivonata.

2019. január 01.
kedd 21:12

Meddig élünk a tárgyaink fogságában? ♦ piszkozat

Eszméletlen birtoklás ösztönünk van, azért, mert azt tanultuk, hogy a tárgyaink használata által maradunk életben.

Mi a helyes megközelítés a tárgyak birtoklásával kapcsolatban, amik szintén birtokolnak minket?

Ragaszkodás

Nem a tárgy birtokol téged, te ragaszkodsz a tárgyhoz. Volt már olyan hogy a kedvenc MP3 lejátszódra ránéztél és azt mondta: elengedsz? Mi ragaszkodunk a tárgyakhoz, mert valamilyen szinten azonosulunk velük. Ha megszűnünk azonosulni velük, akkor akár másra is felhasználhatnánk, mint személyes boldogságkeresésre, mert a birtoklásban nincsen sok.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Vadász ösztön

A vásárlásban van egy bizonyos (boldogság) hormontartalom, ezt lemérték. Mikor elmész shoppingolni, és a vadász ösztöneid a pénztárig terjednek, akkor fogod magad és levadászol egy tárgyat a sok közül, a megkülönböztető akarat távcsöves puskájával kilőtted azt amit venni szeretnél, és haza vitted. A kibontás pedig olyan, mint amikor megnyúznak egy állatot.

Életben maradás

Eszméletlen birtoklás ösztönünk van, azért mert azt tanultuk, hogy a tárgyaink használata által maradunk életben. Úgy tűnhet, hogy a tárgyak kezdenek használni minket, de nem! Mi kezdtünk el beleülni a helyzetbe. Mi kezdtünk el ragaszkodni hozzájuk.  Ilyenkor kell vándorolni. Ilyenkor kell a komfortzónából kilépni. A tárgyak megvárnak.

Mit szolgál a vagyonod?

Az igazi kérdés az, hogy a pénz, a bútor, a kocsi, a kriptovaluta MIT SZOLGÁL? Szolgál valami nagyobbat mint te? Ha nem, akkor megálltunk és bele kövesedtünk a birtoklásba, és nem tudjuk meghaladni azt a tényt, hogy valami a tulajdonunkban van. Ekkor tényleg azt érzed, hogy rád omlik a palota, holott te vagy a herceg.

Szolgál-e valami mást a név és a forma, mint a tulajdonost?

„ ”

Ehhez kell egy önzetlen magatartás, egy olyasféle hozzáállás, ami azt bizonyítja, hogy valami nagyobbnak a részei vagyunk. Szolgálja tehát a vagyonunk vagy annak egy része a nagyobbat. Ez nem azt jelenti, hogy az összes vagyonodat oda adtad az összes koldusnak, és te is koldus lettél, ez nem életszerű. Mit szolgál a vagyon? Ha üzleted van mit csinálsz a profittal?

Chong An Sunim - 2018 08 25 Eredeti Fény Zen Templom, 10 napos gyakorlat (2/2)

Forrás

A kivonat a videó 2-5 perceiből készült.

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022