"Szégyellje magát, aki úgy éli le az életét, hogy mindig a könnyebb utat választja!" Olvasható a könyv 39. oldalán.

2021. július 24.
szombat 17:42

Írtak egy jó könyvet a fejlődési szemléletmódról ♦ piszkozat

Ez a könyv meggyőz a lehetőségek tárházának létezéséről és átformálja a merev nézőpontból vizsgált világképedet!

Csupán csak két szemléletmód létezik: a jó és a rossz

A pszichológia világában számtalan kategorizáló tudománnyal találkozhatunk, többek közt az enneagrammal, mely 9 személyiségtípusra osztja az emberi viselkedést. A 9 típus és az azok közötti átjárhatóság jól fedi az átlagos ember világgal való kapcsolódását, reakcióit. Carol S. Dweck, a Stanford Egyetem világszerte ismert pszichológiaprofesszora „A siker új pszichológiája” című könyvében az enneagramtól eltérően csak 2 csoportra osztja az emberi viselkedést, mégpedig két szemléletmóddal rendelkezőre, a rögzült szemléletmóddal rendelkezőkre és a fejlődési szemléletmódúakra.

A professzor számtalan sportoló, üzletember, tanár és szülő példáján keresztül ismerteti a két szemléletmód előnyeit és hátrányait. Mindkét szemléletmóddal sikert lehet elérni (szerinte), de a fejlődési szemléletmóddal hosszabbtávon eredményesek lehetünk. A könyv a rögzült szemléletmóddal rendelkezőket, hívhatta volna maradinak is, és a fejlődési szemléletmóddal rendelkezőket progresszívnek. A szerző eme két szemléletmód szemszögéből írja le ismert üzletemberek sikereit és bukásait, sőt kiemeli, hogy a rögzült szemléletmóddal rendelkezők milyen károkat okoznak környezetünkben. „Nem elég, hogy kirúgott mindenkit, aki a legcsekélyebb kritikával is élt vele szemben, de nem gondoskodott a munkások megfelelő jutalmazásáról sem, akik rengeteg áldozatot hoztak a társaság talpon maradásáért.” olvasható a könyv 173. oldalán.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Az olvasó a könyv olvasása közben azt érezheti, hogy csak az lehet sikeres, aki képes felvenni az élethez való rugalmasságot, képes értéket nyújtani másoknak, figyelembe veszi az alkalmazottak érzelmi és szociális helyzetét, mindeközben stabilan képes tartani saját világképét, céljait. A könyvet szórakoztatóvá teszik a való világból származó történetek, élethelyzetek, párbeszédek, még akkor is, ha csupán az említett két szemléletmód különbségtételét és annak pszichológiai hátterét vizsgálja.

A könyvbe itt: és itt tudsz beleolvasni.

„ ”

Olvasási szokások könyves tag

és ezta ZENÉT tedd BE hozzá!

V-tech-Éjfél után

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022