Home office, mint a leÉtszámleépítés csillagköve.

2021. július 24.
szombat 17:42

Második olvasásra is csúcs ez a könyv! - A stratégia művészete ♦ piszkozat

Egyik pillanatról a másikra elfelejthetjük a koronavírust és pillanatok alatt helyre áll a gazdaság, sőt még büszkék/szerencsések is lehetünk, hogy ilyen jól alkalmazkodtunk a körülményekhez.

Jó lenne ezeket a sorokat olvasni, de ez

a 2020-as év feledhetetlené tette mindenki életét, a home officból végül munkanélküliek tömege lett otthon maradott, munkáját elveszített pénztárca fosztott.

De mivel ez egy könyvajánló,

ezért térjünk is rá arra, hogy miért is készül egy könyvről egy újabb könyvajánló? Az előzőtt itt olashatod: A Porkoláb Imre könyvét még a járvány közepén olvastam és tanulmányoztam napi több órát, hogy a szorult helyzetre való tekintettel meglegyen az a képesség, amivel a fej kint tartható a víz felszínén. Most azért olvasom a könyvet újra, hogy meglássam benne, hogy az integráció és a vírus által okozott új forradalmi helyzetben a földalol hogyan lehet munkahelyet teremteni. Igen munkahelyet teremteni, nem keresni, mert a durván megugrott munkanélküli tömegben nem a munkáltatót keresi az ember, hiszen abból vajnyi kevés van, hanem azt a lehetőséget, hogy hogyan lehet új munkahelyeket teremteni.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Ezzel a motivációval lapozgatom a könyvet és

a szürke zónából azonnal a napfényes oldalát mutatja az élet. A 140. oldalon olvashatunk a szövetségi viszonyok ápolásának fontosságáról, mely olyan potenciális és kardinális, hogy a kiszámíthatóság alapját hivatott megcélozni. Szóval a munkahely-teremtés alapja, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a beszállítói, az üzemeltetési és az ügyféllel egyaránt.

Sun Microsístem vezére szerint:

„Függetlenül attól, hogy ki vagy, a legeszesebb emberek többsége valahol máshol dolgozik.” Érdemes arra törekedni, hogy ne favorit embereket vonzunk a céghez, hanem olyan cégekkel álljunk kapcsolatban, ahol igazán jó minőségű emberek dolgoznak, ha ez megvan, akkor lehet megalapozni a saját jövőnket, a partnerekben és önmagunkba bízva.

Ha így teszünk nem lesznek ellenfeleink, de

ha vannak is akkor törekedjünk szövetségre lépni velük, de ezt a szövetséget ne verjük nagy dobra, mert nem az a siker ha arról beszélünk, hanem az ha nem kell beszélni róla, mert természetessé válik. (142-143. oldal kivonata). Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az idő végül vízválasztó lesz és egy adott szakmában (vagy területen) csak azok lesznek markánsan fontosak, akik egész életüket egy adott szakmának szentelték és hajlandóak voltak családi és generációs örökséget is „feláldozni”, csak azért, hogy Te és éN most olvasni tudjuk ezt a cikket és jógázni tudjunk ezen//azon a szőnyegen, a szabadban és az online térben egyaránt.

Ez a könyv megerősít és célra tart,

hogy ne kelljen a nehéz helyzetekben belehalni a küzdelembe(n) a szakmai és társadalmi kihívások végcélja felé vezető úton.

„ ”

1138 Budapest, Margitsziget szállodák, Zielinski Szilárd sétány

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Eseménynaptár 2022